Vanilkové venčeky z odpalovaného cesta (fotorecept)

Vanilkové venčeky z odpalovaného cesta (fotorecept)
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 1. augusta 2011 10:33Ďalšie jeho recepty

Tento zákusok asi pozná veľa ľudí.Robievam ho tak raz dva krát do roka. Máme ho všetci radi.Dlho som mala problém s cestom,kým som sa ho naučila robiť chutné a aj dobré. Mám ho už roky,v mojich prvotných receptoch.

Suroviny

20 ks a podľa velkos
porcií
45
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Najprv si vymažem plech tukom a vysypem múkou. /maslom .Okrúhlou formičkou si predznačím veľkosť venčekov. V hrnci zohrejem osolenú vodu a pridám do nej maslo.Keď sa voda zohreje,nemala by vrieť ani sa odparovať,prisypem na raz múku.Masu miešam,aby sa nevytvorili hrčky. Cesto vlastne odpaľujem. Asi 3-5 minút. Keď sa už neprichytáva na steny nádoby v ktorej cesto odpaľujeme,premiestním ho do druhej nádoby a nechám vychladnúť. Po vychladnutí pridávam po celom vajíčku do cesta. Spracuvávam mixerom na najnižších obrátkach postupne všetky štyri vajíčka.
Vanilkové venčeky z odpalovaného cesta (fotorecept) - obrázok 1

2

Až kým nie je cesto pekné lesklé.Potom ho vsuniem do mikroténového sáčku.Ono cesto je mazľavé a dosť ťažko sa s nim pracuje.To odrádza veľa kuchtičiek od pečenia tejto dobroty. Zo spodu sáčok otvorím zastrihnutím pomerne veľkého otvoru.Na druhej strane sáček zabezpečím zaviazaním kuchynským špagátikom.Takto pripravený ho vsuniem do tvarovacieho vrecka na cesto.S takto zabezpečeným a naplneným vreckom sa už pracuje dobre.Vytláčam kolieska,cez hviezdicovú trubičku.
Vanilkové venčeky z odpalovaného cesta (fotorecept) - obrázok 2

3

Pred pečením si rúru vyhrejem na 200 stupňov.Pri pečení rúru nesmiete otvoriť aspoň10 minút!!!!!! Venčeky pečiem,asi 20 minút.Potom teplotu stiahnem na 170 stupňov a dopekám ešte 5-7 minút. Po vybratí nechám trochu schladiť.Ešte teplé ich prekrojím na polovicu ostrým nožom. Dobre sú upečené vtedy,ak majú vo vnútri vzdušné bublinky. Krém plním tiež cez vrecko na zdobenie.
Vanilkové venčeky z odpalovaného cesta (fotorecept) - obrázok 3

4

Krém: Uvaríme si vlastne puding do ktorého hneď za horúca primiešame vanilkový cukor a kryštálový cukor.Tiež pridáme malú lyžičku masla,aby sa nám na povrchu netvorila koža.Medzi prsty soli. Keď masa vychladne primiešame rumovú príchuť a maslo.Venčeky naplním plnkou cez ozdobné vrecko.Zakryjem vrchnou časťou.Nakoniec posypem práškovým cukrom. Takto pečiem vanilkové venčeky. Nech vás nemýly tmavý krem pri venčekoch.Zostal mi z pečenia predchádzajúceho koláčika,tak som ho pridala.Bolo to veľmi chutné a zase niečo nové.Bola to čokoládová plnka.
Vanilkové venčeky z odpalovaného cesta (fotorecept) - obrázok 4

5

Hotové vanilkové venčeky.Veru sme si pochutili.
Vanilkové venčeky z odpalovaného cesta (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 12 ľudí (4,6 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kata50, 1. augusta 2011 o 14:01
    Sú jedinečné. Vďaka @tatranka. :-))


  • elisticka, 1. augusta 2011 o 14:01
    Martuska noooooooooo krasa posli aspon jeden!!! uz zajtra mozem:-)))) krasen spracovane obrazky:-)) ukladam...


  • akeber, 1. augusta 2011 o 14:04
    krááásne....moje naj.....oblúbenejšie....aj ja ich občas robievam sú veľmi dobré.....krásne fotky :D


  • ancicka, 1. augusta 2011 o 14:07
    Na venčeky sa chystám už dlhšie.Manžel bude mať narodeniny,tak asi budú.On má rád sladkosti ,a venčekmi mu isto urobím radosť.


  • kucharronald, 1. augusta 2011 o 14:07
    Mňam, venčeky milujem, naučil som sa ich robiť na brigáde v cukrárni, kde som za deň spravil 105 venčekov :) Príprava je pomerne jednoduchá, ja ich robím väčšie, pomalšie pečiem a nechám odpočinúť do 2. dňa. Potom ich plním a pred podávaním posypem práškovým cukrom.


  • vavan, 1. augusta 2011 o 14:11
    náááááááádherne sa ti vydarili krásne vysoké nadýchané ,mňam.


  • babi, 1. augusta 2011 o 14:23
    Pravé domáce venčeky, mňam. Martuška krása . Práve popíjam kávu a keby som si ešte z tej misy mohla k nej dať venček .............


  • jerica, 1. augusta 2011 o 14:36
    bez komentu,zlaté ručičky:-))


  • sladkacokolada, 1. augusta 2011 o 15:29
    krásne tatranka, pekne si si to na plech predkreslila, určite vyskúšam


  • alexdidi, 1. augusta 2011 o 15:35
    Krásne venčeky, tiež ich mám rada a robievam hlavne pre vnuka, ktorý ich zbožňuje (aj veterníky karamelové). Zaujímalo by ma, prečo dávaš zlatý klas aj vanilkový puding do plnky. Asi máš s tým dobrú skúsenosť?


  • dorisa, 1. augusta 2011 o 15:37
    Ja som nikdy odpaľované cesto nepiekla. Mala by som skúsiť. Martuška, krásne venčeky si napiekla. Chválim.


  • alexdidi, 1. augusta 2011 o 15:38
    Ešte som zabudla dodať, že to vloženie mikroténového sáčka do plátenného je teda super nápad. Stále ma hnevalo to čistenie-pranie vrecúška....teraz len rozmýšľam, prečo to mňa už dávno nenapadlo?!


  • anina43, 1. augusta 2011 o 15:39
    milá tatranka, zse jeden z tvojich úžasných receptov, naplniť cesto do mikrot.sáčku a tak vložiť do cukr. vrecka, no to je nápad za milion, len preto venčeky nepekávam, lebo čistiť sáčok po takom mazľavom ceste sa mi naozaj nechcelo, pritom venčeky sú v našej rodine veľmi obľúbený zákusok. ešte ťa prosím daj vedieť, či nastriekaš koliesko a naň ešte jedno, alebo robiš iba jednu vrstvu ? potešila si ma, lebo som tento tvoj recept nevedela nájsť. ďakujem za odpoveď


  • renama, 1. augusta 2011 o 16:36
    aj ja nemám rada čistiť sáčok, tak sa teším na tento nový spôsob, ktorý určite vyskúšam. Krásne nafotený receptík, mám trošku inší recept, tak skúsim aj tieto, venčeky by som jedla denne :)) Ukladám do KK, ďakujem za recept


  • ketty3811, 1. augusta 2011 o 16:52
    nádherné venčeky.Ja som ich niekedy dávno robila,ale veľmi sa mi nedarilo,tak som to viac neskúšala a pritom u nás doma ich máme veľmi radi.Asi ich zase skúsim.A ten sáčok,to je super nápad(ty máš tých super nápadov ozaj veľa).:-)


  • tatranka, 1. augusta 2011 o 16:54
    @anina43 pre teba.Striekam jednu vrstvu na nakreslené koliesko.A potom druhu,smerom do vnútra kruhu.Tak nie je cesto na sebe a diera v prostriedku nie je veľká.Skús tak.Keď je viac vrstiev,tak vo vnútri ostanú mazlavé a to naozaj nie je chutné.
    S tým mikroténovým sáčkom je to príma.Ono zostane trochu vrecko zašpinené,ale len na spodu.
    Cesto som skúšala aj s mliekom,ale to sa mi neosvedčilo.Tak len kľudne použite vodu.
    @babi ako rada by som ťa ponúkla,ale už nie sú ani u nás.
    @dorisa ty si veľmi zručná a šikovná skús.Určite sa ti vydaria.
    @jerica od teba je toľko pochvál,že ma to až ľaká.
    @kucharronald klobúk dole.Ono vytlačiť105 venčekov ,nie je vôbec jednoduché.Urobila som ich dvadsať a veru dá mi to zabrať.
    @elisticka ty moja ešte trošičku vydrž a doma si už dobrôt napečieš kopec.Drž sa.
    @kata50 ďakujem za pochvalu aj ja.


  • tatranka, 1. augusta 2011 o 17:02
    @alexdidi prepáč,tebe som zabudla odpovedať.Áno takto sa mi to osvedčilo.Dať tam jeden puding a jeden zlatý klas.Je akýsi jemnejší.Moji konzumenti ma v tom presvedčili.A teraz to už automaticky tak robím.Ty si môžeš dať svoju vanilkovú plnku aj len z pudingu,alebo zlatého klasu.Myslím,že to je hádam aj jedno.


  • vierik, 1. augusta 2011 o 17:04
    Véééľmi,veľmi pekne sa Ti vydarili,,aj ja sa ich bojím piecť...už aj sú uložené v KK,díky.


  • tatranka, 1. augusta 2011 o 17:07
    @vierik budem držať päste,nech sa ti podaria.


  • luliatko, 1. augusta 2011 o 17:20
    doteraz som robila venčeky len z polotovaru...ale tieto vyzerajú skvelo...okrem tej vanilkovej plnky dávam aj šľahačku...určite vyskúšam


  • katkub, 1. augusta 2011 o 18:12
    ja mam taky isty recept ale dávam miesto masla olej .No musím vyskúšať,že čo je lepšie.


  • 3sandra3, 1. augusta 2011 o 18:38
    super...tieto venčeky mám veeeľmi rada.... sú parádne a krásne


  • tatranka, 1. augusta 2011 o 19:36
    @luliatko tá šľahačka je už bonus na viac.Je to ešte chutnejší venček,ale s viacej kalóriami. !!!! Ja už predsa len sem tam aj na to dbám.No tiež aj so šľahačkou milujem.A pridám ešte čosi....Na vrch koláčika namiesto práškového cukru poliať karamelovou polevou...mňam.Čo ty na to?


  • jo, 1. augusta 2011 o 20:03
    Nápad s mikroténovým vrecúškom je taký jednoduchý a pritom geniálny. Tiež nerada čistím plátené vrecko od cesta. Venčeky robievam podobne, ale používam hrubú múku, plech len vymastím a pohárikom namočeným v múke si naznačím kolieska. Keď nie som lenivá, tak na vrch urobím punčovú polevu. Jóój a tie Tvoje sú krásne, až tak volajú "zjedz ma"!


  • babav, 1. augusta 2011 o 20:38
    Krasne venceky,profesionalny recept....


  • jamarlen, 1. augusta 2011 o 23:51
    @tatranka , raz sme podobné skúšali, cesto sme však nastriekali vo veľkosti hotových venčekov, a keď sa upiekli, bola zábava - miesto venčekov vence, takže sme nimi na dľľľľľľľho, ak nie navždy, pochovali nádeje na naše cukrárčenie... ale dobre sme sa nasmiali:)


  • michsamant, 2. augusta 2011 o 03:58
    Najlepsie zakusky na svete!


  • babkamt, 2. augusta 2011 o 09:44
    Hneď by som sa ponúkla.


  • luliatko, 2. augusta 2011 o 10:20
    @tatranka , nerobím takéto kalorické bomby často, ale keď už, tak poriadne..veď občas treba aj zhrešiť, no nie? :))))no a tá karamelová poleva..hmm...môôže byť..mňamka....a ozaj ..občas polievam na vrch čokoládou..ale to už sa aj kalorické počítadlá obracajú..


  • oblizprst, 2. augusta 2011 o 10:52
    Nádherne podaný recept, vidno, že skúsenosti si treba ceniť! Skláňam sa a ďakujem za recept.


  • sovka62, 2. augusta 2011 o 11:15
    Skúsila som ich raz, vajcia som do cesta vmiešavala ručne, cesto sa rozpadlo na glocky a vajcia medzi nimi boli tekuté. Kým so to spojila, narobila som sa ako pes. Fintu s predznačením tvaru som nepoznala, tak som ich mala jeden ako vlas, jeden ako klas. Vyskočili pekne, zjesť sa dali, ale vyzerali, no .... tak na zjedenie doma, nedajbože ukázať návšteve. Ale fakt ich podľa tvojho receptu ešte raz skúsim, ak budú len spolovice tak dobre vyzerať, budem spokojná.


  • tatranka, 2. augusta 2011 o 11:23
    Ani neviete dievčatá,ako veľmi sa teším,že som možno niektoré z vás posilnila na opätovné vyskúšanie receptu.
    S odpaľovaným cestom som aj ja mala niekedy problémy.No keďže sa nerada vzdávam,bol by v tom čert,aby sa mi nakoniec nepodarili.
    Tento recept je ozaj dobrý.Pokiaľ dodržíte gramáž a návod.@sovka62 ty len vyskúšaj a uvidíš,že sa ti vydaria.
    Držím vám palec.


  • hefa, 2. augusta 2011 o 11:37
    nepiekla som venčeky aspoň 8 rokov, asi je načase, aby som sa dala do toho, skvelá inšpirácia....mňam...


  • janaalizibolenova, 2. augusta 2011 o 12:08
    vyskusam aj taketo odpalovane cesto, ukladam, dakujem :-D


  • vieraa, 2. augusta 2011 o 13:21
    tatranka, sú krásne, aj ja podla tohto receptu robím venčeky.Ibaže, je to dobrý nápad krúžok spravím iba jeden a nie dva. Vyskúšam to , tak isto s tým mikrotenovým vrecúškom, netrhá sa? Tieto venčeky sú velmi oblúbené aj v našej rodine, na sviatočnom stole na Vianoce nesmú chýbať.


  • vieraa, 2. augusta 2011 o 13:23
    tatranka aj ja sa pridávam k Tvojím slovám, chce to iba skúšať a nie je to tažké.


  • marcy, 2. augusta 2011 o 13:57
    nóóó,tie finty sú geniálne....´:)) mám rešpekt pred odpaľovaným cestom,ale s Tvojou navigáciou skúsim,vďaka


  • narciska, 2. augusta 2011 o 14:58
    Veľmi pekne vyzerajú aj podľa chute budú určite dobré. Ukladám do kk.


  • helca103, 2. augusta 2011 o 15:09
    ja robím venčeky presne tak isto ako @tatranka akurát ma nikdy nenapadlo dať cesto najprv do mikroténového sáčku. Najbližšie určite vyskúšam dakujem za velmi zaujímavý nápad.


  • tatranka, 2. augusta 2011 o 15:10
    @vieraa ak je tenúčke vrecko,vlož do seba radšej dve.Zatiaľ sa mi neroztrhlo vrecko.Môžeš použiť aj silnejší gumový.Ja mám pre potrebu v kuchynke tieto sáčky,tak som použila ten.


  • 3sandra3, 2. augusta 2011 o 16:46
    dnes som robila Tvoje venčeky,,, aj som sa bála toho cesta, ale povedala som si, že to skúsim... nuž , ale mala som veru obavy , či sa mi cesto spojí s vajíčkami, najprv to bolo trocha divné, som si myslela, že to nepôjde, lebo cesto mi utekalo do jednej strany, resp. sa rozpadalo, vajcia boli dlho tekuté, ale čo, tak som teda na tým stála s metličkami a nedala som sa odradiť, metličky pracovali, a pracovali ... a nakoniec k môjmu podivu sa cesto pekne scelilo a bolo to... tak som mohla začať s tvorbou na plech... a venčeky boli skvelé, niesla som zaniesť aj sestre,,,, čo vám poviem, chutili jej... takže super


  • 3sandra3, 2. augusta 2011 o 16:58
    oprava: zaniesla som ochutnať aj sestre...


  • dogagador, 2. augusta 2011 o 17:09
    tie nemaju chybu! vlasten maju : nedaju sa poslat sem :-)


  • orchidea, 2. augusta 2011 o 17:53
    Ja robím rada z odpaľovaného cesta a robievam aj venčeky, mám trochu iný recept a som s ním spokojná, postup je presne taký istý ako tvoj. Ale nedá mi, aby som nevyskúšala aj tento tvoj recept. Venčeky sú krásne a oceňujem aj tú radu s vreckom. Super.


  • tatranka, 2. augusta 2011 o 18:00
    @3sandra3 veľmi sa teším,že si s venčekmi spokojná.Veď to je cieľ tejto stránky,aby sme si vzájomne radili.


  • 3sandra3, 2. augusta 2011 o 20:53
    píšem si poznámku: mám VYTLAČENÉ


  • marienka44, 2. augusta 2011 o 22:43
    @Tatranka ,aj ja velmi ocenujem fintu s tym sackom do vrecka. To by ma nikdy nenapadlo. Netreba potom silnejsie stlacat vrecko, aby cesto vyslo na plech? Nasa teta Zofka z Levoce /uz nie je medzi nami/ mi v zaciatkoch mojej kucharskej "kariery" radila nanasat 2 vrstvy koliesok na seba , vraj aby bol co prerezat. Posluchnem Teba a druhykrat na seba urobim kolecko s mensim priemerom ako prve. Spravne to myslim?


  • marienka44, 2. augusta 2011 o 22:45
    oprava: ...vraj aby bolo co ...


  • tatranka, 3. augusta 2011 o 11:05
    @marienka44 veľmi dobre si to pochopila.Dávno pred tým,ako som sa pokúšala robiť prvé odpalované cestá,som dávala aj ja dve až tri vrstvy na seba.To je zle !!! Chcela som mať venčeky pekné,vysoké.No ono sa mi to vypomstilo.Cesto s nenafúklo.Vo vnútri neprepieklo ostalo mazlavé.Nebolo to chutné a tiež som pochopila,že tadeto cesta nevedie.
    Urob tak,že nastriekaš na vyznačený okruh a potom ešte ráz smerom do vnútra.Cesto sa môže krajíkom dotýkať.
    No veď uvidíš.
    Písala už 3sandra3 že ich robila Je rada,lebo sa jej vydarili.Je to tu na stránke.Som rada,že o svojom úspechu informovala.


  • ajuschka, 3. augusta 2011 o 11:29
    mmm luxusneee ukladám :)


  • tothka, 3. augusta 2011 o 19:12
    Ja som sa už viac krát pokúšala upiecť dobré venčeky, ale akosi sa mi to nedarí, neviem kde robím chybu, pretože postupujem presne ako ty a moje nie sú také perne zdvihnuté, resp. sa zdvihnú a potom splasknú.
    Musím teda ešte raz vyskúšať, verím že mi to už konečne vyjde. Ten tvoj spôsob s vreckom vo vrecku je skutočne super, vyskúšam, ukladám.


  • tatranka, 3. augusta 2011 o 19:35
    @tothka jedinou chybou pokiaľ ich robíš tak ako ja,bude že si nedočkavá a skoro otvoríš rúru.Oni narastú,no pokiaľ nie sú prepečené,tak po vpustení studeného vzduchu klesnú a to je po dobrých venčekoch.Hovorí sa tomu,že sa zahrdúsia.
    Takže vydrž!


  • 3sandra3, 5. augusta 2011 o 22:22
    :-))


  • cica2, 6. augusta 2011 o 11:38
    tie sú nádherné!!! Krásne spracovaný a nafotený receptík, tak to by som mohla zvládnuť, dáko nemám odvahu na tieto venčeky, lebo raz sa mi nepodarili a skončili v koši:(.....ale keď vidím tvoj krásny recept a hlavne ten výsledok, tak ma to zase láka a mám nutkanie to zase skúsiť:))....už mám uložený receptík čo dávala @orchidea na karamelové veterníky, sú rovnako krásne, tak si ukladám aj tento tvoj, teda keď kúpime farbu do tlačiarne, hneď si receptík vytlačím a ešte raz ich vyskúšam....a vďaka aj za dobré rady, dúfam že tiež vydržím a rúru nebudem otvárať aspoň tých 10 minút :)


  • tatranka, 6. augusta 2011 o 16:27
    Želám ti,aby sa ti vydarili.Len tak ako píšeš,musíš vydržať minimálne tých desať minút rúru neotvárať.Uvidíš,aké ich budeš mať pekné.


  • cica2, 9. augusta 2011 o 19:32
    @tatranka , ďakujem:)) Však potom určite ti dám vedieť, len si musím ešte kúpiť to tvarovacie vrecko


  • ajuschka, 14. augusta 2011 o 11:03
    teda Tatranka, musím ti povedať, že ťa obdivujem... ja som sa dnes pustila do výroby tvojich venčekov a som unavená ako pes, ruky mám vyťahané ako opica pomaly nevládzem písať. Prisahám, že som postupovala podľa receptu, ale cesto z daného množstva múky a 4 vajec vyšlo strašne tekuté, viac ako piškótové, tak neviem neviem....
    Zo zúfalstva som doodpaľovala ešte asi polovičné množstvo a pridala ho k tomu pôvodnému, tak to má snáď správnu hustotu. Poto som to začala striekať na plech, a to je príčina mojich rúk zrelých na amputáciu :D. Veď to skoro vôbec neeejde :(. Teraz sú tie potvory potvorské v rúre, tak som zvedavá, čo z toho bude.... drž palce


  • ajuschka, 14. augusta 2011 o 11:35
    no... :( tak výsledok ako som predpokladala. venčeky nenapuchli, i keď bublinky vnútri majú. budem musieť jeden a jeden spojiť krémom :(


  • tatranka, 14. augusta 2011 o 14:22
    @ajuschka neviem,kde si urobila chybu. Čítam tvoje odpovede aj s manželom a on mi tu krúti hlavou.Pokiaľ by si dodržala presne prísady na cesto,cesto by si mala mať ako hustú zemiakovú kašu.Keď si ho odpaľovala nelepilo sa ti na hrniec? Ono má pekne odchádzať,vychladnúť,až tak prídu na poradie tie štyri vajíčka.V žiadnom prípade to nie je riedke cesto a už vôbec nie ako piškótové..Tým,že si si popridávala po svojom,a cesto zahusťovala,vlastne si ho už pokazila.
    Iba že prídeš ku mne za kuchtíčku a venčeky urobíme spolu.


  • ajuschka, 19. augusta 2011 o 07:21
    @tatranka no občas sa zadarí, to vieš :) asi som nemala dobrý deň. na hrniec sa mi už nelepilo, čiže by malo byť dobré. dnes mám chuť na niečo čerstvo upečené na raňajky, tak idem posondovať že čo tu nájdem :)
    ďakujem za ponuku kuchtičkovania, je lákavá, ale momentálne ma čaká betónovanie chodníčku na záhrade, tak to túto dovolenku nestihnem.


  • tatranka, 20. augusta 2011 o 10:23
    @ajuschka želám ti,aby sa ti naozaj zadarilo.Chodník nech sa podarí vybetónovať.Je to pomerne náročná práca.Tak veľa zdaru.


  • tunde1977, 23. septembra 2011 o 11:17
    tie venčeky vyzerajú ako maľované, tento výkend ho nevyskúšam, lebo máme oberačky, ale na budúci týždeň určite :)


  • tatranka, 23. septembra 2011 o 16:41
    @tunde1977 len sa pridŕžaj receptu a rád,určite sa ti venčeky vydaria.Za žiadnych okolností neotváraj prvých 10-15 minút trúbu.Venčeky by klesli a bola by z nich mazľavá nechutná hmota.
    Nech sa ti vydaria.


  • hubarka35, 23. septembra 2011 o 17:33
    venčeky som už robila-všetko podla receptu a mala som ich nejaké splasnuté-no chuné boli...a dnes som sa dočítala v mudrej knihe,že venčeky treba hned po vybratí z rury prerezat,aby vzduch vysiel von a nechat prerezané chladnút.lebo ak to urobíme po vychladnutí ten vzduch sice unikne z nich,ale splasnú....čo vraví šikovná @tatranka na to?


  • tatranka, 23. septembra 2011 o 23:11
    @hubarka35 nekrájam ich hneď p upečení,preto že to by som nezvládla.Koláčiky sú veľmi horúce.No ako náhle ich udržím v ruke,zúbkovaným nožom ich prerežem.No krájala som ich už len letné.Ešte mi veru nesplasli,pokiať sú dobre vypečené aj vo vnútri.Neviem,kde sa u teba stala chyba.


  • ninkanin, 20. októbra 2011 o 16:08
    Ja som ich skusala minuleho tyzdna a vydarili sa super..... Dakujem za taky dobry receptik cmuk
    P.S: Musela som ich pred manzelom skryt, lebo by nasteve nic nenechal.........


  • ninkanin, 20. októbra 2011 o 16:11
    Musim este dodat, ze som odpalovane cesto robila prvy raz a celkom dobre sme to zvladli :D


  • tatranka, 20. októbra 2011 o 19:32
    @ninkanin teším sa,že sa ti venčeky podarili.Sú skúsené gazdinky,ktoré sa tohoto odpaľovaného cesta boja.O to viac ma teší,že sa ti to podarilo na prvý krát.Budeš šikovná gazdiňka.


  • siminimie, 21. októbra 2011 o 10:54
    vyzerajú kúzelne, raz sa na to odhodlám :)


  • havino, 25. februára 2012 o 21:19
    @tatranka , vrátim sa k tvojím venečekom, chcem ti povedať,že takto som začala s venčekmi aj ja, dlhe roky som len venčeky robila, kym som neupiekla veterníky, ale čo chcem povedať,aj recepty na cesto máme takmer rovnaké, ty maš ale maslo, ja olej,múka 10g hore dole,nikdy presne neodvaážim, určite skusim aj ja s maslom, chcem vedieť rozdiel či bude v napuchnutí,alebo v čom, to už uvidím a napíšem, máš ich krásne peknučké


  • tatranka, 25. februára 2012 o 21:49
    @havino keď som videla tie tvoje krásne veterníky,samu seba som začala presviečať,že to musím dokázať.Som rada,že sa ti páčia aj moje venčeky.Daj vedieť,ako si pochodila s mojim cestom.


  • chapona, 19. marca 2012 o 10:06
    tak som ich včera robila, vynikajúci krém, pripomína venčeky z detstva za 1,10 Kčs:))


  • tatranka, 19. marca 2012 o 13:57
    @chapona som rada,že sa ti venčeky s krémom páčia.


  • dubravka133, 4. októbra 2012 o 09:39
    Tak tenti istý "osvedčený recept" mam aj ja..pečiem dost často,naposledy včera dcere do školy v prírode,len sa tak zaprášilo.Ja dávam bananový puding-su super..teraz najbližšie budem piect susede na stužkovú asi 1OO venčekov,tak držte palce,je to moja prvá "objdenávka"--držte palčeky


  • tatranka, 4. októbra 2012 o 11:13
    @dubravka133 naozaj ti treba držať päste,ak si si zaumienila upiecť vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta.To už musí byť ozaj skúsenosť na tento zákusok.Nie je to náročný koláčik,ale treba to vedieť.Viem,koľko receptov som vyskúšala,kým som upiekla chutné odpaľované cesto.Tak ti želám veľa zdaru!


  • stacy77777, 10. novembra 2012 o 20:29
    @tatranka-lov ím v receptoch,hľadala som veterníky a venčeky,obľúbené zákusky môjho manžela, na ktoré som si do teraz netrúfla, tvoje venčeky sú prekráááásne


  • iva63, 10. novembra 2012 o 21:12
    @stacy , ja som robila tieto podla @tatranka a boli vynikajúce, doporučujem...-:)


  • tatranka, 10. novembra 2012 o 22:24
    @stacy77777 myslím,že ak dodržíš receptúru,budeš s venčekmi spokojná. @iva63 ďakujem za doporučenie môjho receptu.Teším sa,že si bola spokojná.


  • blumitasz, 23. decembra 2012 o 05:38
    Dakujem, boli úžasné, napiekli sme na Vianoce , ale už nie sú :D . Dobre sme sa zasmiali, pretože dcéra chcela vyskúšať a vajcia pridala spolu s múkou............ vznikla praženica :D


  • tatranka, 23. decembra 2012 o 15:41
    @blumitasz teším sa,že vám venčeky chutili. A že ste sa pobavili.Dobrá nálada aj pri nehode je veľmi vzácna.


  • mariaklara, 6. januára 2013 o 17:34
    Toto je nádhera.....ukladám.


  • mmirka33, 30. marca 2013 o 17:30
    Vyskúšala som a som fakt sklamaná. Cesto bolo riedke po vmiešaní vajíčok, pri pečení samozrejme nenapuchli a roztiekli sa. Takže putovali rovno do koša a mohla som začať piecť odznovu - ale už niečo iné. Niekoľko hodín pečenia a nič z toho.


  • tatranka, 30. marca 2013 o 19:45
    @mmirka33 nie je jednoduché sa naučiť vyšľahať a uvariť odpaľované cesto.Trvalo mi dosť dlho,kým som ho dokonale spracovala a upiekla.Nevzdávaj sa!


  • mesiar50, 5. mája 2014 o 14:57
    .@tatranka
    Dnes som robil venceky podla tvojho receptu mila @tatranka .S cestom sa mi pracovalo velmi dobre.Zmenu som spravil iba v tom,ze moje su dvojvrstvove a plnene su karamelovym kremom.Dakujem za skvely recept a prajem ti vsetko dobre.




  • tatranka, 5. mája 2014 o 17:14
    Lacko,tvoje venčeky sú veľmi pekné.Ale veď ty už dávno robíš krásne odpaľované cesto.
    Pre mňa je ešte vždy odpalované cesto lotéria.No darí sa mi,no vždy je tu obava o výsledok pri tomto pečení,čo v iných receptov tento hendikep nepoznám.
    Som rada,že si s receptom spokojný.Aj ja som konečne pri tejto gramáži dospela k dobrému výsledku.


  • mesiar50, 5. mája 2014 o 21:33
    @tatranka
    Odpaľoané cesto som doposiaľ robil len aplikovaním oleja.Bol som zvedavý či to zvládnem aj pozmenením surovýn.Nebol žiadny problém.Tvoj recept nemá chybu.


  • tatranka, 6. mája 2014 o 10:07
    Ďakujem za komentárik.


  • marika21, 15. júna 2014 o 01:40
    Sú veľmi pekné, chutné,nádherné. V receptoch ako je tento sa musia dodržiavať cukrárske pravidlá,grífy. Tu sa nepozornosť len maličká môže nevyplatiť. Nie vždy recept dopadne dobre. Stáva sa , že päťkrát to dopadne dobre a šiestykrát sa to nepodarí.


  • anina6, 21. júna 2014 o 17:10
    dnes som sa odhodlala s malou dušičkou upiecť svoje prvé venčeky z odpaľovaného cesta. riadila som sa do bodky podľa tvojho receptu @tatranka a výsledok ma veľmi príjemne prekvapil. venčeky mi krásne narástli a po prerezaní boli tiež poriadku. veľká vďaka milá @tatranka . aj by som pridala fotku, len neviem či sa mi to podarí.


  • tatranka, 21. júna 2014 o 19:39
    @anina6 teším sa z tvojho úspechu.Ver,že upiecť dobré odpaľované cesto,je kus cukrárskeho úmenia.Ak sa ti to podarilo ako píšeš,veľmi ma to teší.Škoda,že sa ti nepodarilo pridať fotografiu.Možno inokedy.


  • tatranka, 23. júna 2014 o 11:23
    @anina6 mrzí ma,ale asi si odfotografovala venčeky.No ja som sa na stránku nedostala.Mrzí ma to,no nič sa nedeje.


  • anina6, 24. júna 2014 o 17:59
    milá @tatranka mám ich odfotené v diskusii moje prvé venčeky z odpaľovaného cesta, ak chceš môžeš pozrieť. prajem ti pekný deň a ešte raz vďaka.


  • smejkad, 26. septembra 2014 o 13:27
    tak som sa dnes odhodlala, moj prvy pokus o odpalovane cesto, ako darcek k narodeninam :-)
    este ze som necitala komenty a spolahla sa na autorku :-)))
    ja som musela pridat jedno vajce navyse, inak by to moj dedusko nerozmiesal a sranda bola aj s mukou, pretoze ked som ju supla do hrnca, hned sa mi spravila jedna hrca a nie a nie ju rozbit, proste to drzalo vsetko spolu v kope od prvych sekund a bodka :-)
    ale upiekli sa uplne nadherne, uz mi chladne aj puding, no vytesujem sa prenaramne :-)
    takze mila @tatranka , za dnesny den mas nie jeden, ale hned niekolko dobrych bodikov a velmi pekne ti dakujem aj za mna, aj za mojich mnamkacov :-)




  • tatranka, 26. septembra 2014 o 17:16
    @smejkad dobre odpaľované cesto nie je jednoduché upiecť.Je na to potrebná aspoň malinka skúsenosť.No teším sa,že si si poradila a že si spokojná.Nech sa ti darí aj naďalej.


  • smuuk043, 17. decembra 2014 o 20:40
    No:) Ja som skúsila venčeky po prvý raz,trošinka iný recept než je tento :) Vyšli mi na prvý raz:) Je to úplne jednoduché:) (aspoň podľa mňa) Len mám ich piecť aj jednej známej na Vianoce, a neviem, kedy ich urobiť...a či vydržia....


  • tatranka, 18. decembra 2014 o 20:09
    @smuuk43 nemyslím si,že sú to tie správne zákusky na Vianoce,pokiaľ ich máš piecť vopred pre priateľku.Odpaľované cesto je najchutnejšie čerstvé.Ono neskôr zatvrdne,zvlhne a rýchlo starne.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist