Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 363 najnovší komentár dnes 13:11
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 5 najnovší komentár 19. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 363 najnovší komentár dnes 13:11
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 5 najnovší komentár 19. marca 2025
- Matata1: Slnečnica hľuznatá, čiže topinambur 43 najnovší komentár 14. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 237 najnovší komentár dnes 13:11
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 19. marca 2025
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
Nepečené karamelovo-arašidové rezy VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Prudko návyková pistáciová nátierka s bielou čokoládou VIDEO
-
Super recepty: Neviete, čo variť tento týždeň? Naše tipy na chutné obedy a večere to vyriešia za vás!
-
Hrnčekové, s čokoládou aj s ovocím: 12 receptov na tie najlepšie jogurtové koláče
-
13 zákuskov z odpaľovaného cesta: Natrénujte si venčeky, veterníky či netradičný krémeš, aby to na Veľkú noc bolo dokonalé!
-
Vyskúšajte všetky: 12 tipov, čo navariť z kuracích pŕs. Chutné a rýchle jedlá, ktoré vás nikdy nesklamú
-
Tradícia inak: Chuť na halušky, ale doma ani jeden zemiak? 11 receptov, ako ich uvariť aj bez nich
-
Fajnové aj dnes: 3 spôsoby, ako zohriať rezne zo včera. Zistite, ktorý z nich je tou najhoršou voľbou
-
Voňavá dobrota: 12x ražniči, perfektný obed z rúry. Stačí len ponapichovať a upiecť
Náš pes si zas pred niekoľkými rokmi pochutnal na oboch korpusoch na metrový koláč ... no zabijem ho? ... pieklo sa znovu :)
No a tak vtedy, keď sme priniesli mlieko domov, mama ho hneď prevarila.Ozaj, pamätáte si ešte, že keď mlieko zovrelo, vznikla hore hrubá koža, ktorá vyvolávala v nás deťoch pocit zúfalstva,keď sme z nej našli čo len kúsok v hrnčeku pri raňajkách.
"Fajnové ste..... velice len fajnové..." , hneval sa náš tatko:"tricátyósmy rok na vás... boly by ste zedli aj z medveda ikry..." , rozhorčene nám pripomínajúc ťažkú životnú etapu z jeho detstva.
Až raz sa to všetko obrátilo na dobré. Keď sa mlieko prevarilo, mama opatrne vzala hrubú mastnú kožu zvrchu , dobre ju rozotrela, premiešala a fuk s tým na hubu. Celú tvár si s tým ponatierala, sadla si do fotelky a bolo. Po polhodine sa vyumývala v teplej vode a tato, už dávno kľudný ako zazobaný Angličan sa na ňu pozrel a skonštatoval:"No........... nehovorím, že si bola škaredá , ale fčul si hnet krajšá!"