Tlačenka

silvi - fotkasilvi, 3. mája 2014
Vcera som si kupila tlacenku znamej slovenskej znacky, dneska som si ju chcela dat na olovrant. Tlacenka bola taka gumova, ze sa odbijala od pracovnej dosky ako gumova lopticka a okrem toho bola bez chuti, sama zelatina. Poslednykrat kupujem na slovensku tlacenku, pred poliakmi sa toto moze skryt.
@zareaguj


Diskusia k článku

denyany
Tlačenku a špekáčky nekupujem vôbec, ani poľskú by som nekúpila. Párky a šunku kupujem len veľmi zriedka. Obídem sa bez všetkého bordelu, čo do týchto výrobkov dávajú.
pusta
a prečo si nespravíš sama? nie je to vôbec ťažké, spoľahlivých receptov je tu dosť a môžeš ochutiť podľa seba :-)
obor123
Súhlasím s @ pustou, veď to nie je žiadna veda. Ani ja v obchode tlačenku ani klobásky nekupujem
sovka62
Veru tak, kúpená je len na predaj, nie na jedenie. V zime mal manžel chuť na tlačenku, spravili sme 5 kg. Zjedol zo tri plátky, ja dva, ostatnú sme rozdali. Pochutili sme si (naše deti a priatelia tiež), bola naozaj výborná a tá trocha roboty stala za to.
kimlo
Aj zname slovenske znacky su obycajni zlodeji, hlavne tie zo znamych supermarketov...bohuzial...ked tlacenku, tak domacu od znameho mäsiara alebo si ju urobit...to iste s klobasami, pastetami, jaternicami a ostatnymi mäsovymi vyrobkami.
denyany
Správne, domáce je domáce. A hlavne, viete, čo tam je. A tá trocha námahy stojí za to.:-)
evanaaa
Ja som sa nedávno ulakomila na tuším Gemerskú? alebo podobne, na vzhľad nevyzerala zle, taká hnedočervená či ako by som ju popísala, ale keď sme ju ochutnali, tak sa nedala ani žuť, samá koža...už nikdy viac. Aj by som urobila, ale muž nechce, vraj načo. Ale raz som spravila, len tak, bez receptu, zozbierala som nejaké vedomosti, možno aj odtiaľto, bola dobrá, na prvý raz obstojná, na druhý by bola ešte lepšia.
rulik
v Košiciach ma prekvapil leták, kde sa píše, že na 100g výrobku bolo použité 150g mäsa, niečo o stratách pri tepelnej úprave viem, ale toto ma položilo na kolená
denyany
Aj ja som taký leták videla. Na podobnom bolo, že špekáčky obsahujú 80%mäsa, kilo bolo za menej ako 2€. To by bolo veľmi lacné mäso. A čo zvyšných 20%? Len ma to pobavilo, také ozaj nekupujem.
megdesign
Ludia... pamatate si take tie komunisticke parky? Co ked ste prelomili uvarene, tak sa pekna spirala urobila? A pri vareni sa nenapucala muka a nepopraskali? Tak take kupujeme pravidelne, sice 500dkg za 2,5€, ale su super... Je to Pikok Li*l - Bravcove parocky.... 80% masa.
kimlo
Jo, tie jediné kupujem aj ja, sú výborné...
sovka62
@megdesign , párky už radšej nekupujem, hoci kedysi som ich mala veľmi rada. Skúsim teda tie čo odporúčaš, celkom sa na ne teším.
slawi
Moja znama chodi kupovat parky do Ba pre svojho psa. Ako psie zradlo :)
slawi
@evanaaa priatelka byva v Rakusku ako aj ja. Ja, ked idem k mame do Ba, tak jej nosim parky od nas a aj struhany chren. Su naozaj lepsie ,take prave Sacherfrankfurter s horcicou a chrenom, mnam :))
hubata
Z hyperbordelu ani to mäso nie je už dobré na to aby ste si mohli doma spraviť z neho tlačenku...... Už vonkoncom nekupujem to čo je pomleté (párky, salámy) alebo pomixované (paštéty). Tlačenku, huspeninu, paštéty, fašírky si robím doma: vyjde to aj lacnejšie a paštéta sa môže dať jesť aj deťom.
rea1
Tie Lidlovské 80%-né kupujem aj ja. Ale dobré sú aj spišské párky od Bertoviča (Berto), najviac chuťovo pripomínajú tie voľakedajšie socialistické spišské, báječné, do ktorých keď ste šikovne pichli, čiara mastných červených kvapiek vám ozdobila obkladačky v kuchyni, prípadne košeľu pána kŕmiaceho sa v bufete 3 metre od vás. Ale márna sláva, predsa len nie je to ono. Iné párky a také veci ako opisuje @hubata , nekupujem.
adkasladka
Mám rad hydinovú tlačenku, ale podobne vedľa som "šľapila" pri kúpe tlačenky z HYZY. Poviem to ako je " z mosta do prosta ". Myslela som, že sa zámerne vyhnem nejakým poľským výrobkom, tak som siahla po rýdzo slovenskom. Ani pes to nechcel a pritom som mu to dala zámerne ako žuvaciu pochúťku aspoň na vyčistenie zubov...
zdezda
Ja mám dobrú skúsenosť( chuťovú ) z Kosteleckých údenín od našich bratov :-)



 



TOPlist