Sklenka

sklenka - bez fotkysklenka, 17. februára 2014
Chcem sa podeliť o dobrý recept na majonézu, ktorá bola podkladom na jednohubky na rozlúčke pri odchode do dôchodku môjho šefa :
Najzdravšia majonéza.

Pripravíme tieto suroviny o rovnakej teplote:

1 dcl mlieka, 2 dcl oleje (slnečnicový), lyžička obyčajnej horčice,soľ,
ml.korenie a cukor podľa chuti.
Všetko dáme do nádoby a ušľaháme ponorným tyčovým mixérom
za 20 - 25 sekund je zázrak hotový.

„Na čo svoju majonézu použijete, je už na Vás, ale verím, že inú majonézu
už kupovať nebudete. Nie sú v nej vajíčka a v chladničke vydrží dlho."

@zareaguj


Diskusia k článku

ela77
Si tu nová, čerstvo zaregistrovaná ako vidno z tvojho profilu. Tento recept je tu napr. pod názvom: Majonéza bez vajec. Takže druhýkrát trošku pohľadať na vareche a ak nenajdeš tak potom pridať aby sme nemali veľa duplikátov, keď ide o rovnaký recept. Verím že si to dala s dobrým úmyslom, lebo je ozaj výborná. Ja ju robím odvtedy ako sa tu objavila na vareche myslím december 2012 ak sa nemýlim.Možno sú tu podobné aj iné. No a nabudúce dať k receptom a nie do zážitkov, lebo tam sa to ako recept stratí a hlavne sa nedá uložiť do vlastných kuchárskych kníh, ktoré si ako varecháčky tu zakladáme.. Ale veď ak nemáš ešte skúsenosti tu na vareche, tak sa naučíš a prípadne sa treba spýtať. Veď aj my tu dlhšie zaregistrovaní mávame sem tam nejaký problém. Verím, ale že na vareche nie si prvýkrát, určite si tu už nazerala do receptov. Tak nech sa ti darí. Recepty od kolegov z práce sú mnohokrát výborné, pretože na akciách sa každý chce predviesť a potom sa už recept šíri.
evanaaa
Mám ju v KK, ale som ju ešte neskúšala, ale mám dojem, že najlepšie je ju robiť vo vyššej užšej nádobe a ten ponorný mixér pomaly vyťahovať a vsúvať, vtedy sa najlepšie vyšľahá. Takže, ak ma napadne, skúsim, aby som videla a hlavne ochutnala. A teším sa na nové recepty od teba, @sklenka , len ich treba dať do receptov. A vitaj!
sovka62
Aj ja ju poznám, na akcii šmejdov (jediná na ktorej som bola, podľahla som silnému nátlaku zo strany manžela) ju predviedol predajca mixérov ako niečo, čo žiadny iný mixér okrem toho jeho tridsať razy predraženého nedokáže. Že nie!? Len čo som prišla domov vyskúšala som v mojej úplne obyčajnej ETE a majonéza bola na svete.
Vitaj medzi nami, @sklenka a cíť sa tu dobre.
hubata
Vitaj na vareche a tak ako ti radí @ella77 - daj ju do receptov, aby sme si ju mohli uložiť aj do svojich KK, lebo tu túto osvedčenú majonézu nikto nenájde.
an3da
Tiež som vyskúšala viac krát Majonézu bez vajec, najlepšie je dať všetko do 7 decového pohára a ponorným mixérom je za pár sekúnd hotové. Niekedy som pridala aj smotanu, bolo to dobré.
astheart
Stačí dát mixér dolů na dno, zapnout a pomalu vytáhnout nahoru = hotovo! Mám vyzkoučeno. :)



 



TOPlist