Sirup so smrečkových výhonkov

garanco - fotkagaranco, 2. mája 2012
Pri čítaní tohto receptu som si spomenula na príhodu spred asi 35 rokov.
Keď sme sa presťahovali zo Spiša do Košíc, moja mama pripravila v ten rok smrečkový sirup do dvoch 5l fliaš. Neskôr, keď ho scedila, ho bolo hodne, tak 7dl fľaše zniesla do pivnice, postavila ich na regál, kde stálo domáce jablkové víno spred dvoch-troch rokov. Keď sme v zime šli autobusom na Čingov, spomenuli sme si na naše víno v pivnici, tak náš výletný autobus zastal, manžel rýchle zbehol domov, vzal z pivnice pár fliaš vína a utekal späť natešený s vyhliadkou na príjemný večer pri varenom víne. Večer hovorí priateľ: daj, okoštujeme, aké vieš robiť víno! No výraz v jeho tvári neveštil nič dobré: vraj je fajné sladké, ale z čoho to je?
Tak ochutnal aj manžel, aj ja, a z chuti sme sa zasmiali - medzi fľašami s vínom bola jedna so smrečkovým sirupom. Potom každý chcel preventívne ochutnať tú dobrotu proti kašľu!
@zareaguj


Diskusia k článku

margaretka28
No a čo aspoň ste na zimnej dovolenke neochoreli,mali ste dobrú prevenciu.Teraz ma napadol jeden náš známy,ktorý to raz prehnal s pitím vína a ako to už na druhý deň býva,riadne ho smädilo,tak sa vybral z postele rovno do kúpeľne a taky polotriezvy vypill na ex plný pohár vody,ktorý našiel na umývadle a razom vytriezvel,v pohári boli totiž namočené svokrove zuby !
renka157
aj ja mam sirup v chladničke a ked je problem s hrdlom tak si šupnem rovno s fľašky...



 



TOPlist