Sám, celkom sám som sa ..........

hubata - fotkahubata, 20. júna 2014
Stalo sa mojej svokre:
V obývačke jej trónil v obrovskom kýbli od tresky statný fikus na ktorý bola samozrejme patrične hrdá. Mala štyroch chalanov no a tí sa len tak predbiehali ktorý čo-kedy vyparatí. Najmladší bol môj muž vtedy 3-ročný Jožko a keď sa mu podarilo niečo dobré urobiť tak sa šušľavým hláskom chválil vždy mame: "šám som spravil, celkom šááám".
Ako raz svokra pri varení v kuchyni štrikovala, Jožko celý šťastný dobehol do kuchyne a radostne sa mame pochválil:
"mama, šám, celkom šááám som sa vycikal ....!"
Svokra skočila na rovné nohy až jej vypadli ihlice z očiek a rozbehla sa skontrolovať kde malý Jožko spravil mláku, ale nikde nič: sucho bolo na kobercoch, na chodbe, v kúpeľni ba aj na WC....
"No ukáž kde si sa vycikal, ukáž!" - zaliečavým hlasom to z neho ťahala.
A tak ju malý Jožko odviedol k jej pýche - k fikusu a navyše to aj zdupľoval:
"Šem som sa vycikal šám, celkom šááám, lebo tam hore ja nedočiahnem ako Jano, Laco a Stevo!" - ľútostil malý Jožko.

No ale to už svokru brali čerti, lebo jej docvaklo že synovia jej ocikávali kvety položené hore na nábytku, len malý Jožko zataľ dočiahol len do toho kýbla od tresky ........
@zareaguj


Diskusia k článku

smejkad
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))
sama, celkom sama som tu, a rehocem sa ako kobyla, jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj :-)))))))))))))
rea1
jes! :-))))))))) neviem, čo sa tu všetci rehocú, veď aký šikovný chlapček. a sám to dokázal. a ešte aj bratov dobre bonzol.
obor123
:-)))))) Dávno som sa tak s chuti nezasmiala. Podarený príbeh.
radost
i mňa zhned napadlo čo @aroooo...
prežili to tie kvety..??já..to bol ešte "panenský" moč..či panický..??..:-))))
fialka49
Prečo práve fikus priťahuje robiť tieto veci??? Susede, veľkej milovníčke kvetov, začal žltnúť asi ročný fikus a postupne odspodu opadávali listy (až vyhynul). Raz úplnou náhodou prichytila svoju malú dcérku, ako vybrala fikus aj so zemou z črepníka, vycikala sa doňho, vložila fikus naspäť, zem pekne pozametala a vsypala do črepníka. Na otázku, prečo to robí, lakonicky odpovedala: "Lebo."
sovka62
Otcu materi, takéto sa ani vymyslieť nedá, to sa len musí stať. @hubat á, už roky túžim stretnúť sa s tvojimi synmi, musia to byť ľudia na pohľadanie!
hannah22
tak to je teda radost... šáám.... bratia mu asi boli vdační .... rehocem sa nahlas....jooj
obor123
@Hubata , celkom si ma nakazila,dnes, keď niečo urobím,tak si nahlas vravím šááám som to spravil celkom šááám. Celá rodina sa na mňa pozerala vykúlenými očami.
hubata
Haha @fialka49 : viem si predstaviť že fikus ocikávajú chlapci, ale ako to spraví dievčatko - neviem...... musí byť veľmi šikovná.
@sovka62 : dáme stretko?

Mimochodom aj keď fikus už vyšiel z módy a nahradili ho palmy a orchideje, vždy keď vidím pozinkované vedierko na kvety ktoré predávajú niektoré veľké obchodné domy s nábytkom v štýle vintage - vždy ma napadne moja svokra a jej plechové vedro z tresky že ako predbehla dobu.......
Inak keď sme už pri tom nemodernom fikuse, nepestuje niektorá z varecháčok lipku? Má krásne, akoby chlpaté listy a v kvetinárstvach akoby sa pod ňou zľahla zem, niet jej.
hubata
Vďaka za komentíky, som rada že som vám pri prvom tréningu v zaváraní trošku vylepšila náladu lebo nás čaká asi ťažká zavarovacia sezóna dievčatá ......
lianka
@hubata , pri tomto tvojom úsmevnom príspevku, ma napadol bývalý kolega a zrovna lipka to bola, boli traja bratia a keď sa im nechcelo ísť von cikať, tak to vykonali do veľkého kvetináča lipky. Darmo sa mama čudovala, prečo jej lipka chradne, neprezradil ani jeden z nich čo je príčinou. Neviem či jej to povedali, keď boli už dospelí. Huncutský kúsok ako u tvojej svokry, len kvetiny boli iné.
1x hubata
martina0812
V rodine môjho manžela - traja chlapci - podobné aktivity priťahovala čínska ruža.... :-D Ale kupodivu, tá to prežila.
askadaniela
@hubata pestujem lipku - asi myslíš podslnečník :-). Zohnala som vlani na jar v Lidli semienka a jednu ešte mám (rozdala som). Kvety má smotanovej farby.
hubata
@askadaniela : hmmm .... podslnečník nepoznám, resp. možno poznám len tú rastlinku inak voláme. Ak sa pestupe vonku zo semienok, asi to lipka nebude, tá sa množila tak ako čínska ruža a pestovala sa doma v kochlíkoch. Ešte mrknem na internet, ale i tak ti ďakujem za reakciu.



 



TOPlist