Naša babička

spetkasoli - fotkaspetkasoli, 11. decembra 2015
máme babičku, moji tchýni-svokru, ktorá žije v Prahe a je vo svojich 90tych rokoch velmi aktívna a pracovitá. Stále niečo varí, pečie, vyšívá, zašívá a štopká. Syn bol prde týždnom v Nemecku na nákupoch a veru dobre nakúpil, v akcii, ale aj tak dosť drahé dvoje krásné džíny si priviezol, značkové, bol z nich nadšený, ale boli pridlhé tak odniesol k babičke na skrátenie. Oj beda, moje nervy, to veru nemal robiť. Babička ochotně slúbila, že ich skrátí, že to je pre ňu "brnkačka",, že to bude coby dup a naozaj bolo. Už druhý deň natešená volala synovi, že má hotovo. Syn nadšený aká je babička šikulka, cestou jej kúpil krásnú kytku za prácu a ochotu. Babička ho vítala vo dverách s úsmevom na tvári, syn tiež a hneď podával kytičku a s vetičkou, "babi, ty jsi můj poklad, já tě nemít..." ale to bolo len do chvíle, než mu babička podávala hotové, skrátené, ale hlavne opravené a zašité džíny s poznámkou..." no Heniku, prosím tebe, kde jsi to kupoval, vždyť je to samá díra, to zašívání dír mi dalo více prace, než celé zkracování"...Syna polial studený pot a už asi tušil. Babička mu totiž pozašívala a zalátala velmi fest všetky tie moderné diery, čo sa teraz na džínsách nosia. Syn doslova onemel, ja som sa od smiechu skoro počúrala a syn len pozeral s vyvalenými očami a zmohol sa len tolko povedať.."babi, víš jak byly ty kalhoty drahé"?...a babička odpovedala "no co by na tom mohlo být drahé, vždyť je to samá díra, to jsi mi měl místo těch děravých kalhot koupit raději dve balení OMO na praní"--no čo k tomu dodať, tá naša babička je naozaj šikulka:))
@zareaguj


Diskusia k článku

smejkad
mileeeeee :-))))
velka sikovnica je babicka :-)))
denyany
Ach, babička len chcela, aby ten jej vnuk mal gate ako sa patrí, nie deravé... Môj otec tiež okomentoval deravé rifle mojej dcéry, že či to otec málo zarába, že kúpila také dotrhané, vypraté...
bubaya
Babička má pravdu, vnúčik má chodiť pekne upravený a zapošitý. Ja sa zas pamatám, ako sme si s mamou ušili prešívané bundy, z hnedej khaki látky z bazáru a vatelínu. Otec nás v tom videl, i hovorí: Ženičky, aké máte dobré vaťáky na zimu do chalupy, to ste zohnali vo väznici? Nie tatinko, to nie sú zimné pracovné kabáty pre basistov, to je najnovší výkrik módy.
radost
úsmevné...
my sme boli po nežnej vo Viedni-a tam sme s mužom vo výklade za veľmi vysokú cenu videli takéto deravé džíny..
a ja som diery doma látala..
nuž..kde je moda..aj zdravý rozum sa poddá..:-)
altyn
Celkom ako moja, a miloval som ju, nech by mi "zušľachtila" čokoľvek, nikdy by som sa nehneval...
:-)))
spetkasoli
díky za komentíky, aj moj syn to nakoniec vzal s humorom, dnes tomu smeje a kytičky jej nosí ďalej, lebo svoju babičku velmi miluje, ako hovorí- babi je můj poklad:) Majte sa všetci pohodovo a užívajte si pokojný advent
radost
ešte:mať takú akčnú babičku v takom veku..je veru poklad..aj ja by som chcela-v mojom veku už len matka-no to by som od života asi chcela veľa..:-)
sovka62
Babičku srdečne pozdravujem, dúfam, že jej elán a dobrá nálada vydržia ešte roky. A roztrhané rifle? Veď použila len zdravý rozum, tak ako môj manžel. Ten predavačke, ktorá mu ponúkla podobné ošklbance vyhlásil: Toto!? Také rozšklbané!? To si nechajte, ja si svoje zoderiem sám.
kuchticka
Zasmiala som sa s CHUTOU I ked mam prave smutok.
Ved ta tvoja babicka je skutocny poklad, spravila pre teba i to skoro nemozne - zalatat tolik "krasne" narobenych diar nie je lahke.
Nech sa babicke dari!!! a dufam, ze sa na nu nehnevas.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Babička nemá chybu :-D
spetkasoli
dievcata diky za milé komentíky,@sovka62 , presne takto by okomentoval ponuku roztrhanych riflí aj moj muz, vidiet, že chlapi majú stejné názory. Veru bola to sranda. ved tolko penazí to stálo, majlant, majlant.., no ale čert zober peniaze, dnes sa tomu naozaj smejeme a pre syna to je stále ta najlepšia bábinka na svete, vlastne už prabábi...majte sa všetci pohodovo a nech sa vám nič nepripáli, varecháčky moje milé:) ešte mám jeden dobrý príbeh s našou babičkou, ale ten necháme na později:))
duliz
...moja starká, tiež moje drahé a deravé rifle okomentovala: "veď za tie peniaze si si mohla aj nové kúpiť" ! :-)



 



TOPlist