Náplne.

stefanm - fotkastefanm, 4. júna 2010
Zaujal ma príspevok o buchtách jezibabky a som rád,že sa jej vydarili ,ale chýba mi tam jedno a to je naplň.Čím boli tie buchty plnené?Lekvár,tvaroh,mak,orechy,ovocie alebo niečo iné?Ja si buchty vyberám nie len podľa ich vzhľadu a kvality cesta ale hlavne podľa náplne.Čím najčastejšie plníte kysnuté buchty alebo aj záviny vy?Sparujete mak alebo orechy v mlieku alebo len tak nasucho?Alebo niečo špeciálne?Ja som raz mal „na stravu“ neter,mala vtedy 4-5 rokov a veľmi málo jedla.Robil som buchty na pare zo slivkovým lekvárom plnené a makom posýpane.Samozrejme mala odmietala a pomaly „nakazila“ svojou nechuťou aj moje deti ,až kým som nepovedal,že v buchtách je štedré prekvapenie.Pri plnení som do kúsku mikroténového sačku zabalil 10 alebo 5 korunáčky a položil na lekvár a tak zabalil buchty a uparil ich.Milá neter išla domov s 25Sk a na druhý deň hľadala peniažky aj v kôprovej omáčke.Takže zverejnime svoje „špeciál“ náplne do kysnutého cesta (či už na sladko alebo na slano) a obohaťme jeden druhého o dobre nápady!!!
@zareaguj


Diskusia k článku

sjuz
my máme najradšj buchty plnené slivkovým lekvárom :), ale ostatné kočky sem určite hodia kopec dobrých nápadov:)
sandratamer
Slivkový lekvár môžem aj len tak, vyjedať s lyžičkou. Ale asbsolut-brutal-ultra-mega-naj náplň je spomínaný, pre mňa nenahraditeľný slivkáč napoly s jemným tvarohom :-))
gittka
ja dávam do tvarohu trocha kokosovel múčky
zitar
Ja mám veľmi rada ríbezľový lekvár pre jeho kyslastú chuť, ale nepohrdnem ani tvarohom .
evusik
najlepší je slivkový lekvár, ale keď nie je tak môže byť aj džem zahustený nastrúhaným perníkom, to mám rada a zmena pre deti môže byť: jahodový džem s celými kúskami jahôd zahustený perníkom s jahodovou plnkou a poliaty čokoládou (normálny perník s obchodu) takúto plnku treba pripraviť trochu dopredu aby sa perník dobre napil a rozmočil - je to dobré aj do šatôčok z lístkového cesta.
hannah22
@evusik , presnéé slivkový lekvár zahustený nastrúhaným perníkom a pridaná štipka škorice a orechov, alebo tvaroh s vanilkou a citrónovou kôrou, aj s kokosom, super je aj nutella a podobné krémy... :))
pivonka
Moja rodina miluje tvarohovú plnku, ja slivkový lekvár (povidla).
Ale napíšem ešte o makovom koláči (kysnutom závine). Minule sme si s vnučkou notovali, ako sme nemali radi makový koláč, ale odkedy dávam k maku aj postrúhané jablká, je to pochúťka. A mak ani neparím. Zmiešam mak s cukrom, sypké dám na koláč, na to postrúhané jablká (mám zásobu sterilizovaných v pohároch). Koláč je šťavnatý a veľmi chutný.
sairaam
Aj ja s mojím obľúbeným "rýchlym" varením mám najradšej
makovú plnku s jablkami, tak ako pivonka. Ale iba do závinov.
Buchty máme najradšej s tvarohom, alebo slivkovým lekvárom.
enge149
aj ja mam najradšej klasiku najstarší recept domáci slivkový lekvár a hustý,aby nevytekal..do par.buchiet sa dá pre decká oklamať,čo majú radi iba čokoládu nutelová náplň a dá sa aj čistá horká kocka aspoň 4O % čokolády..
evanaaa
Podla mňa je dobré mak spariť v mliku s cukrom ( ja so sladidlom) ale skúste tam pridať aj trochu medu. A ten slivkový lekvár je najlepší, ale nie je zlý do buchiet aj marhuľový. Mama kedˇpiekla buchty tak polovicu s lekvárom a druhú s tvarohom, pričom tie tvarohové robila ako šatôčky - iba pospájala konce- a lekvárové vygúlala aby plnka nevytiekla.
enge149
sandratamer"odkaz"nepáči sa mi Tvoj slovník"absolut brutal"toto spojenie nepatrí do "varenia"ale do iného slovníka/dnes to letí u tínedzžerov,ktorí nevedia ešte význam tohto slova dostatočne pochopiť/,veď máme pekné slovenské spisovné slovíčka a nenapodobňujme alebo neopakujme..píšem to preto,lebo sme už dospelí inteligentní ľudia a tí,ktorí zažili v živote čo to je naozaj zlé teda/brutálne/toto slovo nemajú vo svojom slovníku...
sovka62
Buchty plním všetkým (okrem orechov) a niekedy pečiem aj štvoraké, aby mal každý podľa svojej chuti. Pre mňa sú jednotkou so slivkovým lekvárom, ku ktorému do každej buchty pridám lyžicu makovej plnky. Najmladšie vnučky majú najradšej čokoládové, pár štvorčekov čokolády, ak nemám zmiešam na husto kakao, práškový cukor a olej, chutia im aj také.
honestka
taktiez robim vsetky kombinacie, v lete ich rada plnim cerstvym ovocim (jahody, broskyne a marhule s kuskom kockoveho cukru). Do maku vzdy pridam lekvar: slivkovy, malinovy (bez jadierok, alebo marhulovy) a pouzivam tuto kombinaciu aj do zavinov-mak je tak velmi vlacny. posypka musi byt pre mna: makova, alebo orechova, ked som bola mala-kakaova.
Kamaratke posypam kombinaciu: oprazeny kokosos s orechami. Vsetky naviac posypam praskovym cukrom.
Najmladsiemu jedakovi v rodine-vnucikovi naplnim horkou cokoladou pomiesanou s oprazenymi sezamovymi semiackami.
zdezda
:-))) mňaaaam buchty, či pečené, či parené, u nás letí náš najlepší malinový džem:-)
kuchticka
Najradsej mam buchty s lekvarom slivkovym, ale tiez tvarohove, ovocne a makove s madom a skoricou. Lenze v poslednej dobe obmedzujem taketo dobroty, lebo sa z nich snadno probera na vahe a nechce sa mi nosit zbytocne kila pe cely den. Ale varte a pecte, nech urobite radost svojim drahym doma.
veronika353
Nejradši máme povidla a potom malinový, rybízový a meruňkový džem. Jahodový do buchet nedávám, není tak hustý.
sracz
Ja mám najradšej so slivkovým domácim lekvárom - aj keď sa mi vydarili s pečeným slivkovým lekvárom á la Sjuz_ik). Ale Tvoj príspevok ma natoľko zaujal a inšpiroval, že už mám osnovu pre moje reakcie a veľmi rád ich uverejním na Vareche v rubrike = Zážitky = s odvolaním sa na Teba! Ďakujem Ti a teším sa!



 



TOPlist