Foto: tinca
Pridala som viac receptov "bez" a tu je ďalší. Našla som skvelý recept od maminy na tieto rožky, sú trochu iné ako kysnuté, také Zobraziť celý popisPridala som viac receptov "bez" a tu je ďalší. Našla som skvelý recept od maminy na tieto rožky, sú trochu iné ako kysnuté, také krehučké. Vyskúšajte nebudete ľutovať.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
500 g |
|
1 ks |
|
170 ml |
|
1 kocka |
|
1 ks |
|
Maková plnka: | |
150 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 hrsť |
|
2 PL |
|
1/3 KL |
|
1/2 KL |
|
1-2 PL |
|
2-3 PL |
|
Orechová plnka: | |
150 g |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila vopred obe plnky zmiešaním všetkých uvedených surovín. Plnku NEVARIŤ! Múku preosejeme, pridáme vanil.cukor ja mám z vanil. struku pripravený doma,rozdrobíme droždie, do jamky vajíčko, nakrájaný tuk a toto trošku premiesime.Nakoniec pridáme mlieko. Vypracujeme cesto, nenechávame kysnúť, hneď preložíme na pomúčenú dosku a vytvoríme bochník, ktorý vyváľame do tvaru valca, ten rozdelíme na 6 častí.
- 2
Každú časť si dlaňami dotavrujeme do okrúhleho tvaru avyva+káme na kruh v priemere 25 cm, cesto nebude hrubé a bude sa dobre zatáčať. Kruh rozdelíme nožom na 8 častí /trojuhol./. Na širšiu čas dávame plnku, ktorú potom preložíma, boky rožteka preklopíme dovnútra, aby nám plka nevytekala a zrolujeme smerom k najužšej časti. nakoniec ohneme do tvaru rožka. Uložíme na vymastený plech končekom dole,potrieme rozšľahaným vajcom s trochou vody a cukru a pečieme pri 180 cca 20 minút. Makové si môžeme označiť v strede radielkom.
- 3
Vychladnuté posypeme práškovým cukrom. Čo sa týka cesta, výborne sa s ním pracuje, len vždy pomúčiť dosku. Rada NAVYŠE:Dobrá je aj slaná varianta, vtedy do cesta nedáme vanil.cukor,cesto potrieme kečupom, na to kúsok šunky, nahrubo nastrúhaný syr a bylinky na pizzu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem
lebo ja tu vsetko peciem radsej s malsom ako vselijake tie margariny- to tu nie je dobre... alebo je to stuzeny tuk. dakujem