Po dlhšej dobe sme sa stretli s priateľmi na tradičnej pečenej husi, lokšiach a dobrom vínku.Zmenili sme reštauráciu z osvedčenej v Grobe za túto novú.Urobili sme veľmi dobre.Čakal nás milí ,profesionálni personál s mladou somelierkou.Vôňa jedál sa šírila už po dlhej príjazdovej ceste.Bola už tma, tak sme si nevychutnali okolie ,ale areál sa vypínal v šírom poli,áno evokoval v šírom poli zámoček ,zámoček.
Vstup milo prekvapil ,pretože nás vítalo prijemné teplo a pozvanie na výstavu svetoznámeho Andyho Warhola.V múzeu Zoya je expozícia jeho 120 diel.Otvorené je do 20.hodiny,tak sme mali pred gurmánskym zážitkom ešte čas na zážitok umelecký.
Cez presklenené steny sme videli uskladnené sudy s viíom,videli čistucké laboratórium a vstupili sme do reštaurácie na počudovanie cez kuchyňu.
Ovanula nás vôňa rôznorodých jedál,jemný štrngot kuchynského náradia zmiešaný so šumom debatujúcich hostí.
Hody začali ochutnávkou vynikajúceho burčiaku odrody sauvignon,super polievočkou z husacích drobov a vyvrcholenie pečenou husou v hlinenom pekáči,domácimi lokšami,knedľou v kombinácii s úžasnou červenou a bielou kapustou.Kalórie sme rozpúšťali rulandským šedým ročníky 2008 a 2009,ich vlastnej produkcie.Vínka splnili očakávanie náročnejšej časti spoločnosti,prekrásne voňali,mali iskrivú farbu a chutili ako báseň.Po dezerte, trhanci s hrozienkami poliatým jablkovým a marhuľovým pyré,koňačiku a kávičke na podporenie trávenie, sa naša spoločnosť v dobrej nálade a spokojnosti rozlúčila a vyrazili sme do čiernej noci s úsmevom na tvári a pohodou v duši .
P.S.Húska sa zúžitkovala bezo zbytku,ešte si na jej kostiach pochutnal psík.
www.invino.sk/sk/clanok/restauracia#projekt...
Dakujem
Ziaden romanticky pohlad na vinic... :-))