Fúrik

hubata - fotkahubata, 30. júna 2012
Syn robí aj poobedňajšie smeny a tak keď nájde sem-tam v noci
malú spať vo svojej posteli, nezostane mu nič iné, len sa uložiť do
jedinej zvyšnej v detskej izbe.
No tejto noci ho v detskej zobudil príšerný zvuk: ako keby niekto
rýchlo pobehoval po dvore s nenaolejovaným fúrikom !!! Rozospaný
vyskočil na rovné nohy, rozhodnutý volať 158 - preboha .... veď
mu kradnúúúú materiál na fúriku z rozostavaného domu!!!
Von sa bál ísť- neriskuje predsa život, aby ho niekto prizabil kvôli
nejakým pár tehlám!
Rozmýšľal čo robiť: zasvietil, hádam sa zlodej zľakne a tehly
nechá na pokoji ...... a fakt: nenamastené táčky stíchli, už len jemne
škrípali, zlodeja istotne vyplašilo svetlo, príšerný zvuk zmizol.........

Zhasol - no to nemal robiť!!! Nenamastené táčky sa s plnou
intenzitou ozvali priamo v detskej izbe!!!
No a potom ho skoro porazilo - v novučičkom akváriu sa vozil na
kolotoči chlpatý malý škrečok !!!

Nuž veru dávno on zabudol, že Silvia otravovala aby jej za dobré
vysvedčenie kúpili škrečka! A tak ho poobede s maminou boli kúpiť
.............................. a ako dopadol tatino aj to už viete.
@zareaguj


Diskusia k článku

letisia
Syn musel mať tlak 200, ale keď zistil, že to táčkuje (či fúrikuje) škrečok, tak sa asi aj zasmial. Poučenie toho plynie - škrečkovi treba na noc kolotoč šmajznúť.
mracik9
Perfekne som sa zasmiala,naši škrečkovia kolotoč nemali,ale domček prevracali celú noc,tak si viem predstaviť to zdesenie.
marianne69
:-)))...aj my máme takého škrečka-Sofinku,tá ubehne hádam za noc Kysucký maraton,celý deň drichme a na noc nastúpi na nočnu šichtu a uteká v kolečku celú noc a ráno uz stojí na labkách pri dvierkách,kto jej da vody,taká dehydrovaná je...ale ten kravál v noci,čo robí,ma šťastie,že je taký zlaťúch hyperaktívný...
sovka62
No na infarkt, také nočné zvuky vedia vydesiť. Raz sme s manželom spali na chalupe, v noci sme počuli nejaký dupot a šramot. Určite to nebola myš, tú je počuť inak a nakoniec, na chalupe sme myši nikdy nemali. Jednoznačne sa to ozývalo v miestnosti, kde sme spali. Vstali sme, rozsvietili, čakali, ticho ako v hrobe! Zhasli sme a po chvíli sme to počuli znovu. Ostali sme tichučko a snažili sme sa identifikovať miesto, odkiaľ sa to ozýva. Jednoznačne z rohu, tak sme znovu rozsvietili a šli sa pozrieť, V rohu bola položená prázdna krabica, v ktorej sme čosi priniesli na chalupu a z nej na nás obrovskými očami pozeral malý plch. Bol taký malý, že sa mi ani veriť nechcelo,že narobil taký štabarc.
cistinka
Mňa by zaujímalo, ako to syn vyriešil....či si zvykol spať pri svetle, alebo zobral škrečkovi na noc hračku :-))
arasidka
já byť na jeho mieste, tak mu kúpim masceničku - škrečkovi :)))
izabella929
čítala som tvoj príspevok a takmer som nedýchala.-) tiež som bola presvedčená, že ho čaká hrôza...aj ja takto spím , ako myš na vreci, všetko počujem, lebo človek už v dnešnej dobe počuje iba samé zlé a horové správy...som si vydýchla, až keď som dočítala celý príspevok až do konca.-)
irenaw
neznáme zvuky potme vedia dobre vystrašiť :-) keď sme boli deti, aj u nás každú noc bežal škrečok do Trnavy a späť. my sme spali ako drevá a keď mal v našej izbe spať otec, škrečok musel do chodby na skrinku :-).
an3da
Oprasila sa nam osipana, v zime, je tomu uz tri-styri roky. A dve chudatka nesli k ostatnim, boli studene a manzel ich do krabice a NA radiator do obyvacky...z obyvacky sa vtedy islo do spalne ( teraz sme ju premiestnili ) a odrazu pocujem grof-grof pri posteli...kym som sa prebudila a pochopila kto to vydava take zvuky... ale vsetko darmo, ked ich dal k mame-svini, ona ich zozrala :-(
hubata
Poučenie:
bola to veľmi zlá kúpa, lebo škrečok je nočný tvor, vtedy je aktívny a cez deň spí. Silvia je sklamaná lebo škrečok sa cez deň nevozí na kolotoči, ale drichme v domčeku. V noci ožije a aby sa vyspala keď sa kolotočuje musí byť v obývačke. Sklamaná je aj mama, lebo jej v obývačke vadí bordel čo v noci škrečok natrúsi zo semienok a treba častejšie vysávať. Takže treba si rozmyslieť aký živý tvor sa kúpi za vysvedčenie, lebo potom je už neskoro.
niniatko
pokiaľ "kolotočuje" len jeden škrečok, je všetko v poriadku :) mne ich v izbe kolotočovalo rovno niekoľko + osmani sa pokúšali a stále pokúšajú (už 4 roky) odhrýzť visiaci zámok z klietky, no nedarí sa im, i keď verím, že sa im to raz podarí :D
@hubata klietku so škrečkom treba dať do kartónovej krabice, stačí do nižšej, nemusí byť tam celá vložená a šupky budú v krabici a nie na koberci, moje hlodavce sú tiež tak poistené, inak by som mohla vysávať 24/7 :)
marianne69
@hubata ja som dala nasu Sofi na velku tacku, na nu polozila novinovy papier,ktory rano len vysypem a je cisto,neviem aku velku klietku mate...my mame hyperaktivneho skrecka,ale zlata je strasne,ked sa s nou vadim,aky bordelar je,tak na mna oci vypuli a zaleze...kupte jej za 3 eura plastovu gulu na cestovanie,bude sa vam sice plantat pod nohy,ale deti budu mat radost...mne ju dcera dovliekla nan narodky,najskor som myslela,ze ju vyrazim a so skreckom,lebo ja moc na zvieratka nie som,skor na rastlinky,ale teraz som rada,sa nasmejeme pri nej...

hubata
No, škrečok je už vo veľkom akváriu a tak tam má ešte aj krabicu, domček, kolotoč, misky ........ cez deň je zalezený pod takým umelým pníkom, drichme ale v noci ožije: behá v tuneloch, kolotočuje sa, upratuje si v domčeku, trhá a ráno má líca napchaté všetkých možným. Je zlatý, volá sa Šišo a už ho máme všetci radi (ešte aj syn).
marianne69
:-DDD Ti vravim, akonahle tomu das raz meno,je clenom domacnosti,dajte mu tam,2-3 ustrizky toaletneho papiera,nasa Sofi to rozskube na male kusticky a z nich stavia bunker,ma to ako iglu,vlezie si tam a ma tam makucko ako v perinke.:-)+gulu na cestovanie,no ma ta herecka zivot:-))))))
hubata
Ďakujem dievčatá za dobré rady, budem ich potrebovať, lebo ma čaká hrôza: 2 týždne budem škrečka varovať ja, lebo mladí idú na dovolenku a ja ho budem varovať. Spávať budem asi na rohožke, lebo mám len 1-izbový byt ..................



 



TOPlist