Fľaška s cumľom

hubata - fotkahubata, 10. marca 2013
-"Dostanem od teba päť korún" - zahlásila mi vedúca zmiešaného
tovaru Betka.
-"Tvoje deti prišli v sobotu podvečer ku mne domov, aby som s nimi
utekala do obchodu a dala im fľašku s cumľom, lebo ide o život"
..... pokračovala Betka.
- "Ale ja som okopávala v záhrade, nemohla som ísť s nimi, tak
som im dala kľúče od obchodu nech si ju sami vezmú z regála
...... vysvetľovala mi Betka.

Ako to bolo, som sa dozvedela doma:
- "mami našli sme malé, opustené mačiatko ktoré od hladu strašne
vrieskalo a tak sme išli za tetou Betkou, aby nám dala fľašku s
cumľom keď cicka nemá mamu. Potom sme išli k babke, aby nám
dala do nej mlieko od Lízy a mačiatko máme v králikárni .... že si
ho môžme nechať?"

A v nedeľu podvečer sme ho odtrepali v koši na drevo do Bratislavy
a zostalo u nás 13 rokov.
@zareaguj


Diskusia k článku

spetkasoli
tak @hubata , toto je velmi pekný a milý príbeh, páči sami. Deti boli zlatučké, no a že ste si mačiatko nechali a zachránili mu život, lebo tu naozaj išlo o život:), takže za záchranu mačiatka máte odomňa palec hore.
babav
Aké milé! Maciatko asi cumel nepotrebovalo,stačilo teple mlieko v miske ,
ale deti na to išli s logikou ;-)
sovka62
Zlaté deti,s vrodeným organizačným talentom a schopnosťou dotiahnuť veci do konca. Dúfam, že im to zostalo a že teraz riadia niečo dôležité.
gordonko
No ked toto čítam somenul som si ako sme mi nosili domou kadejaká zvieratka ,prevážne mačiatka, no nikdy unás vnevydržali dlho , až po rokoch som sa dozvedel ako to vlastne bolo.
Mi sme doniesli domou mačiatko ,ale o deň či dva mačiatka nebolo , vraj utieklo ...... no po rokoch sa nám mama priznala , chodila do roboty o 4 ráno okolo rodinných domou a mačiatka ,,hádzala,, do otvorených okien kým ludia ešte spali .
mimka946
Ja som stale nosila domov mačiatka ked som bola malá :-)) No už ma to prešlo teram mám psíka vid.na obrázku menom Buddy a ten mi už uplne staci :)
aretta
My sme tiež taký "zberači" :-) Aj tá potvorka na foto ( to čierne, nie náš pokladík synáčik ) je taký najdúšik. Malý pitbul vyhodený v poli vlani pred Vianocami. Kocúrika sme našli taktiež pri ceste. Kamionista sa mu vyhýbal a skoro vytlačil z cesty nás :-) Ked muž v šoku zastal, v späťáku zbadal malé ryšavé na ceste. Len ten tuláčik sa u nás dlho neohrial. Asi po mesiaci nám ho ukradli, bol veľmi prítulný a každý čo šiel po ceste bol jeho kamarát.
rea1
ja hovorím sama o sebe, že som zberač, záchranca a ochranca všetkej hávede, aká sa okolo mňa šuchne. deti podovláčali domov kadečo, všetko som im dovolila. vždy som si spomenula, ako mi bolo smutno, keď mi mama nedovolila mať doma ani gupku v zaváracom pohári. mali sme škrečky, andulky, kanáriky, korely, mačky - 2 perzské, jednu pouličnú myšilovku, psíka, rybiek od výmyslu sveta, korytnačku. nájdené, zachraňované aj kúpené. liečené, rozmaznávané, obskakované až do konca. teraz máme kocúra. krásneho ryšavca, mohutného ... minulé leto bol syn (25 r.!) na rybačke a miesto šťuky či iného plutvonožca dovliekol pod pazuchou vychudnuté asi polročné mača. len tie veľké žlté očiská mu svietili. vraj sa mača okolo rybárov potulovalo, všetci ho odháňali a hádzali po ňom kamene. tak ho mladý prichýlil, podelil sa s ním o salám, noc už strávili vzájomným zohrievaním si chrbátov a milý kocúr sa od neho viac nepohol. tak čo som mala robiť? jedine vyhodiť ich obidvoch. :-) len týždeň predtým som synovi vravela, že ja už asi žiadne zviera doma nechcem, lebo veľmi ťažko nesiem, keď "odídu". nuž ... a ten malý (vlastne už veľký) ryšavý smrad ma čakáva, keď ráno vstávam, sediac pred dverami mojej izby, žlté oči mu stále svietia a vraj mňau, aj teba ľúbim, daj mi jesť. :-))
hannah22
mačky máme tri, najdúcha Barušku a dvoch briťákov, psík Alino už odišiel....... je to občas velmi veselé.... :)), tie decká to krásne zariadili nenadarmo ved patria k @hubatej ......ozaj išlo o život a to treba pochopit a zariadit.... :))
izabella929
@hubata...tu šila som, že je to niečo krásne, keď som čítala..,,fľaška s chmľom...)krásny príbeh...milé detičky s citom a zodpovednosťou.-) takto na cumlíku,ale hračkárskom pre bábiky som aj ja vychovala mačiatko, keď jej mamičku zrazilo auto...a musela som oželieť jednu svoju papučku, lebo mi spávala v nej...také krásne príbehy píše iba život...)
babidka
@hubata , tie tvoje deti su aj v dospelosti take vynaliezave ??? :-)
Ja som vzdy stastna a vesela , ked pocujem taketo pribehy . Predsa len nie su vsetci ludia sebecki a vypocitavi . Nasu Micku sme nasli pred par rokmi raz rano v krutej zime na ceste pod lesom v hlbokom snehu / v tu noc bolo -25°C/ kde uz iba cakala na smrt. Dobita , zmrznuta , tazko chora - niekto ju pravdepodobne vyhodil z auta . Micka mala vybite zuby , zlomenu sanku , zapal pluc, zapal obliciek - veterinar jej nedaval velku sancu na zivot . Prezila nielen liecbu ale aj kupanie a odvsivovanie . Ale boji sa kazdeho a vsetkeho - okrem mna a mojho muza . Boji sa chodit vonku , na navstevy syci , nedokaze sa hrat s nicim .Maso jej musim sekat na miniaturne kusocky , kazda mys ktoru chyti v dome jej utecie lebo nema dost zubov...Ale lasku k nam dokaze prejavit storakym sposobom :-) Napriklad aj tym , ze v noci sa nenapadne vsuchne k nam pod periny a potom ma budi tak , ze mi zacne cistit usi a uhladza uces ...Co je u maciek najvyssia forma prejavu lasky:-)))))
hubata
Vďaka za komentáriky milí vareškári!
Zážitky so zvieratkami ako vidím sú tie najkrajšie a úplne super sú tie kde sa to šťastne skončí ako u @babidky..... pobavilo ma @babidka ako ti Micka čistí uši a uhládza účes - asi tak prejavuje mačacia mama lásku k svojmu mačiatku.



 



TOPlist