Dobrí priatelia

zajomato - fotkazajomato, 26. októbra 2017
Na kraji lesa vedľa potôčika stál malý domček s jediným okienkom. Bývalo v ňom ružové prasiatko. Mladá srnka sa pri ňom občas zastavila na kúsok reči. Aj dnes obdivovala záhradku v ktorej si prasiatko pestovalo zemiaky a kukuricu. Tie reči ho príjemne škrabkali po brušku, ale aj tak sa srnky opýtalo, prečo si aj ona niečo nevypestuje. Srnka sa začudovala naivity prasiatka. Načo by sa ona trápila v nejakej záhrade, keď sa môže napásť v lese alebo na lúke. Milé detičky aké ponaučenie ponúka tento príbeh?
@zareaguj


Diskusia k článku

hadik
Nepestuj kukuricu, kúp si ju v konzerve:



kecupicek
Čo môžeš urobiť dnes, nerob ani zajtra a máš dva dni voľna. Dnes už deti na takéto veci len tak nenaletia, páli im to oveľa lepšie.
radost
..nuž -my nie sme naivní-záhradka nás baví..tam denne-ked sa dá..do reťazcov poskromne.holt-konzervatívni dôchodcovia..:-)
1x haji
kukulienka71
Ponaučenie? aby sme využívali všetky možnosti, ktoré máme k uspokojeniu svojich potrieb. Ľudia často chodia do fitka, platia drahé vstupné, len aby si trocha zabehali a zacvičili si, pritom je veľa možností urobiť tak aj bez platenia. Fajčia a ponocujú a potom sa musia dopovať vitamínmi, aby ich telo nemalo málo:-) Kupujú bio a eko potraviny a čistiace prostriedky, ale do obchodu idú autom, ktoré zamoruje ovzdušie...sťažujú sa na nedostatok času ale trávia hodiny pri počítači, na sociálnych sieťach a googlením...proste konajú bez rozmýšľania, robia, čo je in a možno nemá ani zmysel. Sme nepoučiteľní:-)



 



TOPlist