Nikto nebol doma a babka ležala v posteli chorá tak som si povedala, že idem ničo upiecť. Našla som si teda jeden koláč aj na menej ako 15 min. prípravu.
Tak som išla podľa receptu ako píšu: ,,Tortovú formu vymastíme olejom a vložíme do rúry, ktorú sme práve teraz začali rozohrievať." Povedala som si že to je čudné ale píše to svetovo uznávaná kuchárka tak prečo by to nemohla byť aj pravda? Hneď ako som formu vložila do trúby som začala s prípravou cesta. Všetko som jednoducho zmiešala a trúba zrazu ,,ťukla" (nám to tak robí keď je už trúba vyhriala na danú teplotu). Otvorila som trúbu a zrazu taký dym že ma veľmi štípali oči. Potom som pozrela na formu... našťastie sa jej nič nestalo až na to, že bola trochu ožltnutá z toho oleja. Išla som tam liať cesto - Ale ja blbá som zabudla na to, že my máme takú formu, na ktorej boku je taká spona a ňou sa odstraňujú boky - takže to riedke cesto sa mi lialo z tej formy cez podstavu alebo ako to nazvať. No dobre s miernymi nervami som vypla trúbu umyla som formu a vystlala som ju alobalom. OK. Potom som tam zase naliala cesto a kým sa rúra predhreje tak som išla dať umyť riad. Trúba predhriata, a druhá trúba (ja) si všimla že to tečie. Už boli nervy ako nervy. Trúbu som znížila z 200 °C na 150 °C a zase preliala cesto, umyla formu, vystlala som ju 2 vrstvami alobalu, zase sa všetko zopakovalo. VEĽKÉ nervy. Už sa mi aj slzy tlačili do očí aká som blbá tak zase som všetko zopakovala - našťastie sa to už nepokazilo. Ale ako sa hovorí: ,,Nehovor hop, kým neskočíš" Povedala som hop, cesto sa začalo zdvíhať až cez okraj. Nechala som to tak veď sa to stiahne späť - čo sa aj stalo - našťastie.
Ale pri tom liati cesta ma išlo poraziť... ľudia... toto by ste neverili ako mi bolo... mala som slzy na krajíčku - nie z toho dymu z tej formy, ale z toho aká som nevšímavá.
sandratamer: néé... bol to clafoutis... pridám sem naň aj recept...
A clanok sa mi tak bez problemu pecital, ze som si dvakrat pozrela od koho je. Dakujem Forneta!
P.S. veľmi, ale skutočne veľmi pekne si to napísala, som na Teba hrdý.
Ked si skoro na jar pisavala take troska cudne slova zdalo sa mi, ze to robis naschval a si nevychovane decko. Teraz vidim, ze si dobre dievca a velmi ocenujem tvoju snahu upiect i ked sa nedari a vobec zapojit sa s nami do slusnej debaty. Tak sa snaz i nadalej a budes mat uspech. Ved nam skusenym kucharkam sa tiez dost casto nieco nepodari, pokazime daco.
Prejem ti uspech vo vareni, peceni ale i v studovani.