Ako slušne povedať: cica, nežer!!!

martina0812 - fotkamartina0812, 30. decembra 2013
Pred Vianocami som napiekla všetkého možného od výmyslu sveta... a cez Vianoce som si to pekne všetko- alebo skoro všetko - pojedla. No zastrelím sa? Tak som trošku pribrala, ale tak normálne, ono to do jari opadne...

Manžel sa pochechtával, že mám líca ako chrček, ale keďže ma pozná, vie, že ja si svoju váhu ( aj keď nie ideálnu ) viac menej držím a o mesiac, dva sa sladkosti usadené na mojich bokoch stratia.

Že som trošku prekročila normu, mi však pripomenula moja 6 ročná princezná. Pribehla ku mne do obývačky, práve keď som zasa čosi maškrtila, pritúlila sa ku mne na gauč a začala sa maznať:

- Mamu, mamu...
Hovorím jej:
- Pridáme k tomu - lienka a budem mamulienka?

Vtedy môjmu potomkovi jedinému zasvietili v očiach pekelné čertovské plamienky a vyhlásila:

- Nie. Pridáme k tomu -t... a budeš mamut!!!

Niet nad detskú úprimnosť. Od zajtra prestávam žvachliť sladkosti... :-D
@zareaguj


Diskusia k článku

horalka66
milí príbeh....zamiala som sa :-)a veru asi aj ja prestanem už žvachliť ako ty nazývaš to naše vianočné obžerstvo :-)
martina0812
No mňa s tým mamutom dorazila nadobro... som nevedela, či sa mám smiať, alebo plakať - nakoniec som sa rozrehotala, čo už, založením optimistka, smejem sa na hocijakej blbosti...
mariamka
detska uprimnost nadovsetko :) ale hlavne, ze dcerka je zbehla v prirodovede :)
martina0812
mariamka, obávam sa, že za tento konkrétny prírodovedný poznatok môže Doba ľadová 2
rea1
:-))))) a človek ich ani zaškrtiť nemôže, hoci by niekedy tak rád. :-)))
mariamka
to ber lavou zadnou, kamera pridava, zato dcerka nemoze .)
sovka62
Veru tak, deti sú úprimné, čo na duši, to na jazyku. Mňa tak (pred asi 18 kilami) spamätala vnučka, mala vtedy ani nie tri roky. Sedela mi na kolenách, túlila sa ku mne so slovami: "Babička moja krásna, mäkučká".
elixir
Dobré deti, ani váhu človeku netreba. :)
kuchticka
To moj vnuk mi to povedal na plne usta: ale babicko, ty si zacala nejak tloustnout. Bezala som k zrkadlu, ci ma skutocne pravdu i ked som to tusila-citila, ze nie je nieo v poriadku pri obliekani priliehavej sukne.
Dakujme za detsku uprimnost; zisla by sa i dospelym.
luciak
deti su niekedy najlepsi motivatori, aj pre moju mamu bol definitivny podnet k uspesnemu chudnutiu (dala dolu 26 kil), ked jej vnuk povedal, ze ma velke brucho a musi schudnut.
martina0812
lebo ešte zostalo nejaké sladké od Vianoc :-D
ja keď chcem prestať jesť sladké, musím sa uistiť, že sa v baráku nenachádza ani len atóm cukru - inak ho zjem! :-D
hubata
Nemôžem sa zapojiť do diskusie, lebo priberiem ......
paeva
sviatkoch o nejaké to kilečko krajšia, chcela som napísať gulatšia. a to mi ešte lekárka drzo napísala do správy, že mám nadváhu. ja to o sebe viem, ale ma to porazilo, ked som to tak videla na papieri. no plavky dvojdielne si nebudem kupovať, ale nejaké to kilečko musí ísť dolu.
všetko dobré v novom roku, nech vám neprihorí nič v kuchyni.
martina0812
paeva, obávam sa, že mne toho prihorí ešte veľa... ja to uhlie na spodku jedla vyrábam tak často, že moja rodina ho už pokladá za čierne korenie!
vevajda
Prave pred par dnami som pozerala rozhovor s jednou dietovou poradkynou; presne vysvetlila, ze cukor JE navykovy, a sposobuje ze clovek ma nan stale chut, lebo sa vytvaraju urcite chem reakcie v mozgu atd. Co zabera, je dat si tyzden, kedy striktne nejeme nijaky cukor, ani nic nim sladene. Chut na cukor tym vyrazne opadne. Ja osobne som to vyskusala a musim povedat ze som citila ten rozdiel.
gordonko
@martina0812 ... zajtra bude až zajtra .... mam višne v čokoláde nejdeš mi ich pomôcť zjesť ???? ja somm pribral skoro 4 kg cez sviatky a ešte je čo ,, jesť ,,
martina0812
aj u mňa, Gordonko! Včera malá upiekla citrónový koláč... no tak budem mamut, čert to ber!
douglas
Milý príspevok...deti sú úprimné. Nemáme deti, ale Emma, dcerka mojej známej, taká malá "liška podšitá" ma veru už neraz prekvapila "drzou úprimnosťou". Ten "mamu-t" je pekný, určite lepšie, ako keď môj manžel mi nechal napísaný odkaz s "oslovením": Pro mého krvežíznivého chrta!
martina0812
douglas, asi som si práve oprskala monitor kávou: pro mého krvežíznivého chrta?!!?!?!?!? Skoro mi oči vypadli, chechcem sa od ucha k uchu...
lenivka
Deti nas dokazu motivovat . Boli sme na dovolenke vo Francuzsku a moja 4-rocna vnucka ma potlapkavala po mojich nasetrenych peniazkoch na bruchu a tak ma motivovala aby som zmenila zivotny styl a tak pomaly ale isto svoje peniazky odovzdavam do zberu tak veru...



 



TOPlist