Ryžový puding

Vianočný ryžový puding (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Sladký dezert inšpirovaný Áziou - je skvelý počas celého roka, ale v čase Vianoc je kokosovo-škoricová kombinácia skrátka najaktuálnejšia!

2
porcie
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Začni zmiešaním kokosového a obyčajného mlieka do jedného hrnca a daj ho zohriať. Pozor, nie zovrieť, stačí len prihrať. Je to hlavne z dôvodu, aby sa kokosové mlieko nezdrclo a neoddelilo od druhého mlieka. O kožke na vrchu ani nehovoriac…
  2. Zbytok postupu je presne ako pri risotte. Na panvicu daj roztopiť maslo, pridaj ryžu a jednu minútu ich nechaj spoznávať sa - na miernej teplote sporáku. Potom pridávaj za stáleho miešania mliečnu zmes - cca každé 2 minúty jednu naberačku. V strede procesu puding dochuť cukrom a škoricou.
  3. Na záver pridaj nakrájané brusnice (alebo iné tvoje obľúbené sušené ovocie), odstav puding zo sporáku a posledná ingrediencia, ktorá pôjde dnu je žĺtok, ktoré jedlu dodá krémovú konzistenciu.
  4. Dôležitý krok, puding je v tomto kroku potrebné na pár hodín odložiť do chladničky. Až potom ho podávaj ako studený dezert s čerstvým ovocím na vrchu. Instagram: walrus.buko