Kuracie rezne

Super šťavnaté rezne z kuracích pŕs (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké a šťavnaté. Takýmto spôsobom si môžete pripraviť každý deň za pár minút čerstvé rezne.* Kuracie prsia v žiadnom prípade nie sú suché mäso a podľa mňa ten kto to tvrdí, ten ich nevie správne pripraviť. Tieto rezne chutia klasicky, ale kľudne sa dajú aj ochutiť.

15 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia pokrájame na plátky, ktoré nevyklepeme. Z jednych pŕs zvyknem urobiť 4 väčšie rezne a 2 menšie. Takže z dvoch pŕs mi vždy vyjde 12 kusov.
  2. Vymiešame si jogurt, olej, vajce a soľ do hladka. Vložíme doňho mäso, premiešame a odložíme na 1 noc do chladničky. Ak máte naponáhlo, tak stačí aj 6 hodín. Mäso vám takto bez problémov vydrží v chladničke aj 3-4 dni. Takýmto spôsobom si každý deň môžte upiecť čerstvý rezeň ;-)
  3. Po uplynutí času mäso vyberieme z marinády a dávame rovno do strúhanky a dobre ho obalíme. Obalené rezne vyprážame v oleji na strednom stupni z oboch strán do zlatohneda. Za ten čas sa mäso prepečie a vnútri zostane krásne šťavnaté :-)
  4. Rezne sú výborné na obed, alebo na večeru s prílohou vašej voľby. Hodia sa aj do práce a do školy na desiatu. Tieto rezne chutia klasicky, ale na obmenu môžete jogurtovú marinádu aj ochutiť. Prajem dobrú chuť !
  5. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube