Krevetový koktail

Krevetový koktail (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Party shocker, ktorý sa už dávno nepapá len v obleku a večerných šatách.

Suroviny

Postup

  1. Zovri vodu a rozpusti v nej soľ s cukrom. Odstav zo sporáku, vyžmýkaj tam šťavu z 2 citrónov a prisyp čierne korenie. Do nálevu ihneď vlož pripravené krevety na presne 3 a pol minúty (platí pre štandardnú veľkosť kreviet, ak máš menšie, tak na menej, ak máš dáke gigantické, tak pridaj minútku navyše). Po uplynutí času tam vhoď ľad a zastavíš tak proces varenia, alebo krevety scedíš a dáš rovno do chladničky - takto však nenasajú maximum z nálevu, your call.
  2. Prípravu koktailovej omáčky začneš premixovaním paradajok dohladka. Pol pixle aj so šťavou. Štandardne sa používa kečup, ale ten ja nemám rád, takže to obchádzam takto a myslím si (skromne), že je to aj chutnejšie. Pridaj chren, worchester s tabascom, kajenskú papriku, soľ podľa chuti a štipku cukru, spolu so šťavou z polovice citrónu. Dôkladne premiešaj, prípadne dolaď chute do dokonalosti (balans slaného, sladkého, štipľavého a kyslého). Odlož do chladničky, minimálne na hodinu.
  3. Podávaj vychladené, naaranžované okolo pohárika s omáčkou, spolu s plátkom citrónu a lístkom vňatky na dozdobenie. Toto je záležitosť na ohurovanie davu, čiže narob ich koľko len chceš, podľa veľkosti publika. Navýš len počet kreviet, alebo zdvojnásob objem omáčky, vieš ako…
  4. Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame : walrus.buko