« Naspäť na tento recept

Zuberecké posúchy verzia na vytlačenie

Chutné, ľahko stráviteľné jedlo vhodné aj pre vegetariánov.

Autor receptu: sima3131

Postup receptu

Umyté zemiaky v šupke varíme v osolenej vode.
Zuberecké posúchy - obrázok 1

Po uvarení scedíme a necháme úplne vychladnúť. Postrúhame na strúhadle. K zemiakom pridáme hladkú múku, zákvas, soľ a rascu. Vymiešame aby sa zemiaky a múka spojili.
Zuberecké posúchy - obrázok 2

Vytvoríme valček a pokrájame na rovnaké kúsky, vytvoríme guľky.
Zuberecké posúchy - obrázok 3

Dosku podsypeme trochou múky a guľky vytvarujeme do tvaru posúchu.
Zuberecké posúchy - obrázok 4

Z oboch strán pečieme na suchej panvici s hrubým dnom.
Zuberecké posúchy - obrázok 5

Suroviny




10
porcií
40
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist