Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami fotorecept
Foto: kukulienka71
Predlohou mi bol recept http://www.kosicednes.sk/zubac-na-masle-zemiakom-plnenym- hubami/, trocha som si ho upravila podľa seba.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks filety |
|
70 g |
|
|
|
|
|
|
|
6 ks uvarené v šupke |
|
5 ks (alebo iné huby) |
|
1 ks |
|
1 ks (alebo červená paprika) |
|
1,5 dl |
|
Postup
-
1
Filety zo zubáča som umyla, osušila, osolila a pokvapkala z oboch strán citrónovou šťavou. Nechala som ich asi pol hodiny stáť.
-
2
Zatiaľ sa mi varili približne rovnako veľké kusy zemiakov v šupke. Jenskú misu som vymazala maslom, širšie filety som pozdĺžne prekrojila a okorenila provensálskym korením. Pomocou špáradiel som polovice filetov skrúcala do závinu a ukladala na misu, porozkladala som do nej ešte viac kúskov masla.
-
3
Piekla som ich v rúre predhriatej na 180°C asi 15 minút, keď bolo maslo roztopené, preliala som všetky filety, aby sa nevysušili počas pečenia.
-
4
Cibuľu som očistila, papriku umyla, obe som pokrájala na drobné kocky a na oleji restovala do zmäknutia. V polčase som pridala nadrobno pokrájané šampiňóny, osolila a podliala trochou vody, naozaj len máličko. Po dohotovení som pridala ešte nasekanú petržlenovú vňať. Plnka do zemiakov bola hotová.
-
5
Uvarené a očistené zemiaky som vydlabala zvrchu, potom som ich plnila hubovou plnkou. Na formovanie som použila škrabku na zemiaky.
-
6
Výpek po rybách som zliala, precedila a doplnila sladkou smotanou, v rajničke som túto omáčku zredukovala na požadovanú hustotu a nakoniec dochutila soľou a citrónovou šťavou.
- 7
Už som len naložila na taniere a mohli sme si pochutnať na tohtotýždňovej rybke.
- 7
zaslúžených *****
@tassiedevil , skoro všetky ryby, hlavne filety upravujem týmto spôsobom, že ich dopredu pokvapkám citr. šťavou, nevšimla som si, žeby mäsko stvrdlo ale posadil si mi chrobáka do hlavy, tak porozmýšľam, prípadne skúsim aj tak, ako ty píšeš, ďakujem za faktickú pripomienku:-)