Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Predlohou mi bol recept http://www.kosicednes.sk/zubac-na-masle-zemiakom-plnenym- hubami/, trocha som si ho upravila podľa seba.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Filety zo zubáča som umyla, osušila, osolila a pokvapkala z oboch strán citrónovou šťavou. Nechala som ich asi pol hodiny stáť.
  2. Zatiaľ sa mi varili približne rovnako veľké kusy zemiakov v šupke. Jenskú misu som vymazala maslom, širšie filety som pozdĺžne prekrojila a okorenila provensálskym korením. Pomocou špáradiel som polovice filetov skrúcala do závinu a ukladala na misu, porozkladala som do nej ešte viac kúskov masla.
  3. Piekla som ich v rúre predhriatej na 180°C asi 15 minút, keď bolo maslo roztopené, preliala som všetky filety, aby sa nevysušili počas pečenia.
  4. Cibuľu som očistila, papriku umyla, obe som pokrájala na drobné kocky a na oleji restovala do zmäknutia. V polčase som pridala nadrobno pokrájané šampiňóny, osolila a podliala trochou vody, naozaj len máličko. Po dohotovení som pridala ešte nasekanú petržlenovú vňať. Plnka do zemiakov bola hotová.
  5. Uvarené a očistené zemiaky som vydlabala zvrchu, potom som ich plnila hubovou plnkou. Na formovanie som použila škrabku na zemiaky.
  6. Výpek po rybách som zliala, precedila a doplnila sladkou smotanou, v rajničke som túto omáčku zredukovala na požadovanú hustotu a nakoniec dochutila soľou a citrónovou šťavou.
  7. Už som len naložila na taniere a mohli sme si pochutnať na tohtotýždňovej rybke.