Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Predlohou mi bol recept http://www.kosicednes.sk/zubac-na-masle-zemiakom-plnenym-
hubami/, trocha som si ho upravila podľa seba.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Filety zo zubáča som umyla, osušila, osolila a pokvapkala z oboch strán citrónovou šťavou. Nechala som ich asi pol hodiny stáť.
- Zatiaľ sa mi varili približne rovnako veľké kusy zemiakov v šupke. Jenskú misu som vymazala maslom, širšie filety som pozdĺžne prekrojila a okorenila provensálskym korením. Pomocou špáradiel som polovice filetov skrúcala do závinu a ukladala na misu, porozkladala som do nej ešte viac kúskov masla.
- Piekla som ich v rúre predhriatej na 180°C asi 15 minút, keď bolo maslo roztopené, preliala som všetky filety, aby sa nevysušili počas pečenia.
- Cibuľu som očistila, papriku umyla, obe som pokrájala na drobné kocky a na oleji restovala do zmäknutia. V polčase som pridala nadrobno pokrájané šampiňóny, osolila a podliala trochou vody, naozaj len máličko. Po dohotovení som pridala ešte nasekanú petržlenovú vňať. Plnka do zemiakov bola hotová.
- Uvarené a očistené zemiaky som vydlabala zvrchu, potom som ich plnila hubovou plnkou. Na formovanie som použila škrabku na zemiaky.
- Výpek po rybách som zliala, precedila a doplnila sladkou smotanou, v rajničke som túto omáčku zredukovala na požadovanú hustotu a nakoniec dochutila soľou a citrónovou šťavou.
- Už som len naložila na taniere a mohli sme si pochutnať na tohtotýždňovej rybke.