Znojemská krkovička (fotorecept)
Autor receptu: ersie
Tento recept som našla v jednej kuchárskej knihe a rada by som sa oň podelila. Ja túto krkovičku robím už niekoľko rokov ako nedeľný obed a v tejto podobe ho zjedia i moje dcérky, ktoré nemajú rady prerastené mäsko.
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté mäso nakrájame na plátky a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.
- Na rozohriatom oleji opečieme z obivoch strán cca 8 minút. Potom vyberieme z panvice a udržujeme v teple.
- Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a 2 uhorky nastúhame na hrubšom struhadle.
- Vo výpeku osmažíme cibuľu, pridáme nastrúhanú uhorku a chvíľu dusíme.
- Potom zaprášíme múkou, chvíľku pražíme, zalejeme vývarom a varíme cca 10 minút. Prilejeme smotanu, nakrájaný kopor a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Povaríme niekoľko minút a podávame s opečnými zemiačikmi. Dobrú chuť.