Znojemská krkovička (fotorecept)

Autor receptu: ersie

Tento recept som našla v jednej kuchárskej knihe a rada by som sa oň podelila. Ja túto krkovičku robím už niekoľko rokov ako nedeľný obed a v tejto podobe ho zjedia i moje dcérky, ktoré nemajú rady prerastené mäsko.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté mäso nakrájame na plátky a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.
  2. Na rozohriatom oleji opečieme z obivoch strán cca 8 minút. Potom vyberieme z panvice a udržujeme v teple.
  3. Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a 2 uhorky nastúhame na hrubšom struhadle.
  4. Vo výpeku osmažíme cibuľu, pridáme nastrúhanú uhorku a chvíľu dusíme.
  5. Potom zaprášíme múkou, chvíľku pražíme, zalejeme vývarom a varíme cca 10 minút. Prilejeme smotanu, nakrájaný kopor a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Povaríme niekoľko minút a podávame s opečnými zemiačikmi. Dobrú chuť.