Kokosový zákusok
Kokosový zákusok

„Zmrzlinové“ Raffaello kocky

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 8. februára 2022
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
2 PL
100 g
1 ČL
Na poliatie:
250 ml
Krém:
500 ml
5 PL
5 ks
1 bal.
7 PL
200 g
100 g
Šľahačka:
2 bal.
150 ml
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky vyšľaháme spolu s cukrom na pevný sneh. Primiešame múku, kokos a prášok do pečiva. Pečieme na pomastenom a pomúčenom plechu (20x30 cm ) asi 15 minút na 180 °C. Horúcu piškótu hneď po vybratí z rúry prelejeme studeným mliekom. Necháme dobre vsiaknuť a až potom nanesieme krém.

  2. 2

    Krém: Vymiešame žĺtky, Gustin, kryštálový cukor, vanilínový cukor s trochou mlieka. Vlejeme k zvyšnému zohriatemu mlieku a varíme ako puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista s práškovým cukrom a spojíme s uvareným pudingom tak, že puding po lyžiciach pridávame k maslu za stáleho miešania mixérom.

  3. 3

    Krém nanesieme na cesto, na to dáme šľahačku pripravenú s mliekom podľa návodu a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou a kokosom.

  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

    „Zmrzlinové“ Raffaello kocky - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

3sandra3
Musí byť výborný, aj mne sa páči aj ako pochúťka , tak aj popísaný postup. Ďakujem.
kucharka
Určite niekedy spácham, asi keď bude teplejšie, keď už sú zmrzlinové … :-))
pusinka1
všetko fajn, až na tú šľahačku v prášku, tou ste to zabili. Nechápem kto ešte teraz používa šľahačku z prášku. To je ten najväčší hnus a zabijak chutí na svete.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha