„Zmrzlinové“ Raffaello kocky
Foto: frommykitchendotcom
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
Na poliatie: | |
250 ml |
|
Krém: | |
500 ml |
|
5 PL |
|
5 ks |
|
1 bal. |
|
7 PL |
|
200 g |
|
100 g |
|
Šľahačka: | |
2 bal. |
|
150 ml |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky vyšľaháme spolu s cukrom na pevný sneh. Primiešame múku, kokos a prášok do pečiva. Pečieme na pomastenom a pomúčenom plechu (20x30 cm ) asi 15 minút na 180 °C. Horúcu piškótu hneď po vybratí z rúry prelejeme studeným mliekom. Necháme dobre vsiaknuť a až potom nanesieme krém.
- 2
Krém: Vymiešame žĺtky, Gustin, kryštálový cukor, vanilínový cukor s trochou mlieka. Vlejeme k zvyšnému zohriatemu mlieku a varíme ako puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista s práškovým cukrom a spojíme s uvareným pudingom tak, že puding po lyžiciach pridávame k maslu za stáleho miešania mixérom.
- 3
Krém nanesieme na cesto, na to dáme šľahačku pripravenú s mliekom podľa návodu a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou a kokosom.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež kokosový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu