Kokosový zákusok
„Zmrzlinové“ Raffaello kocky
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Cesto: Bielky vyšľaháme spolu s cukrom na pevný sneh. Primiešame múku, kokos a prášok do pečiva. Pečieme na pomastenom a pomúčenom plechu (20x30 cm ) asi 15 minút na 180 °C. Horúcu piškótu hneď po vybratí z rúry prelejeme studeným mliekom. Necháme dobre vsiaknuť a až potom nanesieme krém.
- Krém: Vymiešame žĺtky, Gustin, kryštálový cukor, vanilínový cukor s trochou mlieka. Vlejeme k zvyšnému zohriatemu mlieku a varíme ako puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista s práškovým cukrom a spojíme s uvareným pudingom tak, že puding po lyžiciach pridávame k maslu za stáleho miešania mixérom.
- Krém nanesieme na cesto, na to dáme šľahačku pripravenú s mliekom podľa návodu a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou a kokosom.
- Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom