Kokosový zákusok

„Zmrzlinové“ Raffaello kocky

Autor receptu: frommykitchendotcom

15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky vyšľaháme spolu s cukrom na pevný sneh. Primiešame múku, kokos a prášok do pečiva. Pečieme na pomastenom a pomúčenom plechu (20x30 cm ) asi 15 minút na 180 °C. Horúcu piškótu hneď po vybratí z rúry prelejeme studeným mliekom. Necháme dobre vsiaknuť a až potom nanesieme krém.
  2. Krém: Vymiešame žĺtky, Gustin, kryštálový cukor, vanilínový cukor s trochou mlieka. Vlejeme k zvyšnému zohriatemu mlieku a varíme ako puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista s práškovým cukrom a spojíme s uvareným pudingom tak, že puding po lyžiciach pridávame k maslu za stáleho miešania mixérom.
  3. Krém nanesieme na cesto, na to dáme šľahačku pripravenú s mliekom podľa návodu a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou a kokosom.
  4. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom