Hrach
Žltý hrach s bulgurom
Autor receptu: blissofplants
Väčšinou do tohto receptu
pridávam viac zeleniny, ale pridala
som iba čo bolo doma.?
Namiesto tekvice môžete použiť
mrkvu, kľudne pridajte aj stonkový
zeler a paradajky alebo
paradajkové pyré.
Super týždeň všetkým prajem.
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zohrejeme si olej v hrnci, pridáme nadrobno nakrájaný pór s paprikou a restujeme pár minút.
- Pridáme zopár karí listov, horčičných semienok a nadrobno nakrájaný cesnak a premiešame.
- Vopred namočený hrach dobre prepláchneme a dáme do hrnca spolu s ošúpanou na malé kúsky nakrájanou tekvicou. Zalejeme vodou, prikryjeme hrniec a varíme zhruba 30 minút alebo kým je hrach uvarený.
- Dobre ochutíme.
Podávame s uvareným bulgurom, ryžou alebo zemiakovou kašou.
- Ozdobíme čerstvými listami bazalky alebo koriandrom.