Hrach

Žltý hrach s bulgurom

Autor receptu: blissofplants

Väčšinou do tohto receptu pridávam viac zeleniny, ale pridala som iba čo bolo doma.? Namiesto tekvice môžete použiť mrkvu, kľudne pridajte aj stonkový zeler a paradajky alebo paradajkové pyré. Super týždeň všetkým prajem.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zohrejeme si olej v hrnci, pridáme nadrobno nakrájaný pór s paprikou a restujeme pár minút.
  2. Pridáme zopár karí listov, horčičných semienok a nadrobno nakrájaný cesnak a premiešame.
  3. Vopred namočený hrach dobre prepláchneme a dáme do hrnca spolu s ošúpanou na malé kúsky nakrájanou tekvicou. Zalejeme vodou, prikryjeme hrniec a varíme zhruba 30 minút alebo kým je hrach uvarený.
  4. Dobre ochutíme. Podávame s uvareným bulgurom, ryžou alebo zemiakovou kašou.
  5. Ozdobíme čerstvými listami bazalky alebo koriandrom.