Zlatá karfiolová polievka (fotorecept)

Autor receptu: mrcookiecook

Zlatá preto, lebo postrúhaná mrkva a štipka kurkumy spolu vytvorili takýto efekt... Tento recept je môj vlastný a vymyslel som ho jedného dňa, keď už dochádzali nápady, čo s toľkým karfiolom... Dúfam, že Vám bude chutiť... ;-)

10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame jednu väčšiu cibuľu a opražíme na oleji domäkka. Potom pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a petržlen a popražíme, kým mrkva nepustí zlatistú šťavu.
  2. Potom pridáme štipku kurkumy, papriku a ostatné koreniny, premiešame, posypeme múkou a popražíme, dolejeme vodu, osolíme a pridáme karfiol...
  3. Po chvíli varenia pridáme k polomäkkému karfiolu zemiaky nakrájané na menšie kocky a necháme variť, kým sa zemiaky neuvaria...
  4. Na záver môžme pridať petržlenovú alebo zelerovú vňať. Podávame s chlebom, rožkom alebo ocesnakovanou hriankou... Dobrú chuť...! :-)