Zlatá karfiolová polievka (fotorecept)
Autor receptu: mrcookiecook
Zlatá preto, lebo postrúhaná mrkva a štipka kurkumy spolu vytvorili takýto efekt... Tento recept je môj vlastný a vymyslel som ho jedného dňa, keď už dochádzali nápady, čo s toľkým karfiolom... Dúfam, že Vám bude chutiť... ;-)
10 porcií |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame jednu väčšiu cibuľu a opražíme na oleji domäkka. Potom pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a petržlen a popražíme, kým mrkva nepustí zlatistú šťavu.
- Potom pridáme štipku kurkumy, papriku a ostatné koreniny, premiešame, posypeme múkou a popražíme, dolejeme vodu, osolíme a pridáme karfiol...
- Po chvíli varenia pridáme k polomäkkému karfiolu zemiaky nakrájané na menšie kocky a necháme variť, kým sa zemiaky neuvaria...
- Na záver môžme pridať petržlenovú alebo zelerovú vňať. Podávame s chlebom, rožkom alebo ocesnakovanou hriankou... Dobrú chuť...! :-)