Živánska z kuracích kúskov (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Nie vždy sa podarí urobiť si živánsku vonku.Raz je horúco,inokedy prší.Ak si ju pripravíte a urobíte doma,myslím že aj to splní celkom dobrý pôžitok. Vymyslela som si kuracie kúsky spojiť s ingredienciami patriacimi na živánsku. Výsledok bol nad očakávanie. A urobila som si doma kopec roboty, pretože živánka sa robila spolu.

4
porcie
35 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Základ,ktorý som potrebovala.Ostatné pochutiny som pridávala v priebehu.
  2. Kuracie stehná a krídla som marinádovala v oleji,čili paste,roztlačenom cesnaku,grilovacom korení.Nechala som v chlade odležať a tak som si zatiaľ pripravila potraviny,ktoré som ešte potrebovala.
  3. Nové zemiaky v šupe som dobre vyumývala a osušila.Rozkrájala na štvrťky.Cibuľu na väčšie a hrubšie kolieska.Papriku,tiež na štvrťky a paradajky tiež.Huby som očistila a pokrájala na menšie kúsky,ale tak,aby nestratili formu húb. Udenú slaninku som pokrájala n úzke,tenšie pruhy. Alobal som si pripravila v dvoch vrstvách,po 60 cm na jednu porciu. Vymastila som ho trochou oleja v mieste,kde som uložila ingrediencie. Na spodok som položila pár plátkov slaninky.Na ňu som uložila, ochutené zemiaky,soľou bazalkou,razcou a grilovacím korením.Na ne som položila kuracie,marinované kúsky,huby,paradajky a papriku.Na vrch som uložila opäť slaninku,lyžičku masla a bazalku.Takto som balíček uzavrela.Dobre zaistila kovovou ihlicou,aby mi šťava nevytekala.
  4. Ukončený balíček bazalkou a maslom.
  5. Uzavretý balíček.
  6. Zavretý kovovou ihlicou.
  7. Tu sú balíčky pripravené na opekanie.
  8. Na rebrový rošt vyhriatej rúry na maximum,sa živánka dusí a aj opeká.
  9. A tu je po hodine výsledok chutného obeda.
  10. Šalátik ku živanskej.
  11. Žiadne veľké riady,alobal sme stočili a vyhodili,taniere opláchli.Obedík na jednotku.
  12. A tu ešte prehľad toho,ako som pracovala.
  13. No a výsledok.