Foto: europizza
Koláč som nazvala zimným preto, lebo som použila naše posledné jablká a spríjemnil nám dnešnú krásnu zasneženú nedeľu. Samozrejme, upiecť ho môžete kedykoľvek ;) Zobraziť celý popisKoláč som nazvala zimným preto, lebo som použila naše posledné jablká a spríjemnil nám dnešnú krásnu zasneženú nedeľu. Samozrejme, upiecť ho môžete kedykoľvek ;) Je veľmi jednoduchý a zvládnu ho aj začiatočníci. Inšpirácia: Foodependence
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
150 g z kokosových kvetov |
|
1 PL |
|
100 g roztopené |
|
100 ml |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
100 g nahrubo nasekané |
|
|
|
2 ČL |
|
100 g |
|
400 g nastrúhané |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom a javorovým sirupom. Kto nemá cukor z kokosových kvetov a javorový sirup, môže použiť obyčajný kryštálový (150 až 200g bez javorového sirupu). Pridáme roztopené maslo a mlieko. Znova šľaháme.
- 2
Pridáme múku, prášok do pečiva, kakao a orechy. Ak nemáte špaldovú, kľudne ju nahraďte klasickou polohrubou. Použila som mix vlašských a lieskových orechov (bio, tj. z našej záhrady :) ). Dobre zamiešame aby nám vznikla celistvá hmota. Nakoniec do cesta primiešame jablká.
- 3
Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Použila som plech strednej veľkosti s vyššími okrajmi. Pečieme asi 30 minút pri 180°C (kým špajdľa nevyjde suchá).
- 4
Ešte horúci koláč potrieme džemom (aby lepšie vsiakol). Ja som použila domáci jostovo - ríbezľový ale môžete použiť akýkoľvek.
- 5
Na vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a kokosový olej. Natrieme ho na koláč a môžeme podávať. Čokoládu odporúčam použiť horkú - okolo 70%. S kokosovým olejom som ju zmiešala preto, aby nestuhla a koláč sa lepšie krájal.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Budem rada,ked ho vyskusate :)
@martab cukor z kokosovych kvetov sa da dostať v biopotravinach + bezlepkovu muku + bezlaktozove mlieko skuste vyskusat a potom sa podelde o vysledok :)