Žemľová knedľa

Žemľovo-pečienočková knedľa s omeletou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Veku nakrájame na malé kocky a necháme trošku obschnúť. Umytú a osušenú kuraciu pečeň odblaníme a zomelieme nahrubo alebo nakrájame na menšie kúsky. Petržlenovú vňať nasekáme.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opečieme na masle. Oddelíme žĺtky od bielkov, ktoré potom vyšľaháme s troškou soli na hustý sneh. K veke pridáme všetky suroviny okrem bielkov. Dôkladne premiešame a až nakoniec zľahka zapracujeme do zmesi sneh z bielkov.
  3. Vytvarujeme podlhovasté knedličky, ktoré varíme v osolenej vode na miernom ohni 15 minút. Knedle po uvarení nakrájame na pláty, ktoré opečieme dozlatista na masle. Do panvice k nim pridáme rozmiešané vajíčka a upečieme omeletu, ktorú po dokončení natrháme na kusy.