Žemľová knedľa
Žemľovo-pečienočková knedľa s omeletou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Veku nakrájame na malé kocky a necháme
trošku obschnúť. Umytú a osušenú kuraciu
pečeň odblaníme a zomelieme nahrubo alebo
nakrájame na menšie kúsky. Petržlenovú vňať
nasekáme.
- Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opečieme
na masle. Oddelíme žĺtky od bielkov,
ktoré potom vyšľaháme s troškou soli na hustý
sneh. K veke pridáme všetky suroviny okrem
bielkov. Dôkladne premiešame a až nakoniec
zľahka zapracujeme
do zmesi sneh z bielkov.
- Vytvarujeme podlhovasté knedličky, ktoré
varíme v osolenej vode na miernom ohni 15
minút. Knedle po uvarení nakrájame na pláty,
ktoré opečieme dozlatista na masle. Do panvice k nim
pridáme rozmiešané vajíčka a upečieme
omeletu, ktorú po dokončení natrháme
na kusy.
|