Žemľovka

naja - fotkanaja, 15. marca 2013
Žemľovka
Foto: naja
8
porcií
35 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Suroviny

7 ks
60 g
5 PL
6 ks
500 g
1 kg
Sneh:
6 ks
1 ks
4 PL
Na potretie plechu:




Postup

  1. 1

    1. Rozky pokrajame na kocky a namocime ich mliekom (nie moc na mokro) a nechame trochu postat. 2. Maslo + cukor + zltky vymiesame. Potom pridame tvaroh + postruhane (osupane) jablka + namocene rozky a vsetko dobre vymiesat. 3. Plech natreme margarinom a zmes vyklopime na plech (ca. 31 x 21 cm (merana vnutorna plocha)). Posypeme skoricovym cukrom. Pecieme ca. 30 - 45 min.

  2. 2

    4. Bielky + vanilkovy cukor + praskovy cukor vyslahame na sneh. 5. Po 45 min dame na zmes sneh a pecieme ca. 30 - 45 min, pomaly. Znizime teplotu na 150 °C.

  3. 3

    Ked je sneh zhnednuty, je zemlova hotova.

    Žemľovka - obrázok 3

Diskusia k receptu

darina57
robim aj ja..ale skus to urobit z vianocky..je to dobrota..super..
naja
ano pocul asom o tom .. zijem v zahranici .. a tu taku slovensku babovku nedostanes ... a piect n apecenie, to mi je skoda ;-)
cesminaz
Vyzera chutne ;-),ja robim tiez zemlovku väcsinou zo zemli,a jablka nestruham iba ich nakrajam na tenucke platky.No hej,veru uz davno sme nemali zemlovku...
mesiar50
mám rád žemľovku v hocijakom prevedení
tvoja vyzerá naozaj skvelo
kocka
Už dávno som ju nerobila, tiež ju robím z vianočky. Díky za nápad urobím ju tohto týždňa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia