Žemľová knedľa

Žemľová knedľa bez prášku do pečiva

Autor receptu: leuska1

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe rozšľaháme mlieko, olej, vajcia a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou. Nalejeme na žemle a jemne premiešame.
  2. Do hrnca dáme variť vodu. Zarobenú masu vložíme do väčšieho mikroténového vrecka. Vyformujeme ho do tvaru valca. Vrecko musí byť dostatočne pevné. Uzavrieme ho a vložíme do vriacej vody. Varíme asi 25 minút.
  3. Po vybratí z vody necháme uzatvorené asi 1/2 hodiny postáť. Vrecko otvoríme, knedľu vyberieme a nakrájame na plátky.