Zemiaky s hubami ako príloha (fotorecept)

Autor receptu: havino

Poznáte takéto zemiaky? Ja som si po dlhej dobe na ne včera spomenula. Varili sa v mojom detstve u susedov v rodine s 9 deťmi a mne u nich veľmi chutili. Jedli sa ako samotné jedlo, bez mäsa. Z času na čas, keď mám húb dostatok ich pripravujem aj ja. Jednoduché, ale veľmi chutné, ochutené hubami a hojne cibuľou.

30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zvlášť na oleji len vo vlastnej šťave udusíme huby, pridáme soľ, mletú rascu. V inej nádobe usmažíme dostatok cibule, nech ju je cítiť v zemiakoch do zlatova a už len zmiešame, štuchané zemiaky, huby, cibuľu a hrsť vňatiek, ja som aj ligurček, aj zelerovej aj petržlenovej dala.
  2. Takto vyzerajú a verte, že chutia aj bez mäsa, s kyslou uhorkou napríklad.