Zemiakový šalát
Zemiakový šalát s fazuľkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka a ešte teplé ich olúpeme a nakrájame.
- V mise vyšľaháme ocot s olivovým olejom, hovädzím vývarom a horčicou. Pridáme nakrájané zemiaky, zľahka premiešame a necháme odstáť, aby dresing
vsiakol do teplých zemiakov. Podľa chuti osolíme, okoreníme a prípadne dosladíme cukrom.
- Medzitým povaríme zelenú fazuľku asi 2 minúty vo vriacej osolenej vode, potom ju zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Fazuľku spoločne s najemno nakrájanou cibuľou a natrhanou čakankou pridáme do misy k zemiakom a zľahka premiešame.
|