Zemiakový šalát

Zemiakový šalát s fazuľkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka a ešte teplé ich olúpeme a nakrájame.
  2. V mise vyšľaháme ocot s olivovým olejom, hovädzím vývarom a horčicou. Pridáme nakrájané zemiaky, zľahka premiešame a necháme odstáť, aby dresing vsiakol do teplých zemiakov. Podľa chuti osolíme, okoreníme a prípadne dosladíme cukrom.
  3. Medzitým povaríme zelenú fazuľku asi 2 minúty vo vriacej osolenej vode, potom ju zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Fazuľku spoločne s najemno nakrájanou cibuľou a natrhanou čakankou pridáme do misy k zemiakom a zľahka premiešame.