Zemiakový ostrý guláš (fotorecept)

Autor receptu: jody

Jeden z rodiny krumpligulášov, tento mal štípať ako osa... :-)

20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Štipľaviny nasekáme na drobno, cesnak popučíme. Obielené zemiaky nakrájame na hrubé kolieska.
  2. Klobásky pokrájame na tenko.
  3. Cibuľu posekáme na drobno a opečieme ju v horúcom tuku.
  4. Pridáme štipľaviny a necháme popražiť.
  5. Zasypeme rascou ...
  6. ... a šupneme tam klobásky.
  7. Pridáme ešte vňať. Popražíme.
  8. Pridáme obe papriky, stiahneme z ohňa a necháme ich sa vyfarbiť.
  9. Podlejeme vrelou vodou, pridáme zemiaky a zasypeme ešte čerstvo zomletým korením.
  10. Varíme do mäkka a na koniec len mierne prihustíme zátriepkou z lyžice múky a trochy vody. Do hotového gulášu pridáme popučený cesnak.
  11. Podávame s kyslou smotanou a veľkým množstvom chleba. Prajem dobrú chuť. :-)