Zemiakový ostrý guláš (fotorecept)
Autor receptu: jody
Jeden z rodiny krumpligulášov, tento mal štípať ako osa... :-)
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Štipľaviny nasekáme na drobno, cesnak popučíme. Obielené zemiaky nakrájame na hrubé kolieska.
- Klobásky pokrájame na tenko.
- Cibuľu posekáme na drobno a opečieme ju v horúcom tuku.
- Pridáme štipľaviny a necháme popražiť.
- Zasypeme rascou ...
- ... a šupneme tam klobásky.
- Pridáme ešte vňať. Popražíme.
- Pridáme obe papriky, stiahneme z ohňa a necháme ich sa vyfarbiť.
- Podlejeme vrelou vodou, pridáme zemiaky a zasypeme ešte čerstvo zomletým korením.
- Varíme do mäkka a na koniec len mierne prihustíme zátriepkou z lyžice múky a trochy vody. Do hotového gulášu pridáme popučený cesnak.
- Podávame s kyslou smotanou a veľkým množstvom chleba. Prajem dobrú chuť. :-)