Zemiakové pečivo
Zemiakové pečivo

Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom fotorecept

sev111 - fotkasev111, 27. októbra 2017
Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept)
Foto: sev111

čo chladnička dnes dala....

Suroviny

500 g
2 čl
350 ml
100 ml
1/2 bal
1 čl
1 ks (uvarený nastrúhaný)
Plnka na prekladanie:
3 ks (uvarené nastrúhané)
1 bal
 (alebo kačacia, bravčová...)
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto, keď nakysne, rozvaľkáme, potrieme roztopenou masťou a posypeme nastrúhým uvareným zemiakom a syrom.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Preložíme a necháme podkysnúť. Takto to urobíme 2x a necháme minimálne 15 minút kysnúť pod utierkou.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po poslednom kysnutí rozvaľkáme na obdĺžnik, zvinieme a nakrájame slimáky, ktoré dávame na plech.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme vajíčkom, posypeme slnečnicovými semienkami a necháme ešte kysnúť minimálne 10 minút. Pomedzi to predhrejeme rúru na pečenie. Pečieme na 220 °C do zlatohneda.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A už upečené. Želám dobrú chuť.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Receptik ako na zavolanie, zajtra brigáda, vnuci budú záhradničiť , zatiaľ babka bude sa činiť .
Hotovo, určite budem robiť častejšie, trochu som si pozmenila recept, zato výsledok nad očakávanie:-) Dik za inšpiráciu. Keď ti môžem poradiť, roládu krájať s potravinárskou niťou :-)