Zemiakové pečivo
Zemiakové pečivo

Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom fotorecept

sev111 - fotkasev111, 27. októbra 2017
Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept)
Foto: sev111

čo chladnička dnes dala....

Suroviny

500 g
2 čl
350 ml
100 ml
1/2 bal
1 čl
1 ks (uvarený nastrúhaný)
Plnka na prekladanie:
3 ks (uvarené nastrúhané)
1 bal
 (alebo kačacia, bravčová...)
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto, keď nakysne, rozvaľkáme, potrieme roztopenou masťou a posypeme nastrúhým uvareným zemiakom a syrom.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Preložíme a necháme podkysnúť. Takto to urobíme 2x a necháme minimálne 15 minút kysnúť pod utierkou.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po poslednom kysnutí rozvaľkáme na obdĺžnik, zvinieme a nakrájame slimáky, ktoré dávame na plech.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme vajíčkom, posypeme slnečnicovými semienkami a necháme ešte kysnúť minimálne 10 minút. Pomedzi to predhrejeme rúru na pečenie. Pečieme na 220 °C do zlatohneda.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A už upečené. Želám dobrú chuť.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

43 komentárov k receptu
@Ancicka (27.10.2017 13:47)

no ja som mala mlieko trochu v chladničke syr ktorému o 6 dní mala končiť záruka a masť v malom poháriku tak som kreovala chcela som pôvodne pagáče ale toto bolo rýchlejšie
vyzerá to perfektne, pripomína to kombináciu kysnutého cesta so zemiakmi a bryndzou a to je veľká dobrota. Všetko mám doma, len čas nie. Ale nevadí, raz bude aj to...verím!
Hotovo, určite budem robiť častejšie, trochu som si pozmenila recept, zato výsledok nad očakávanie:-) Dik za inšpiráciu. Keď ti môžem poradiť, roládu krájať s potravinárskou niťou :-)


Na tom obrázku je cesto ako som stočila, z jeden strany a oproti z z druhej strany, nožom na pizzu som stredom prešla , mala som dva zaviny a niťou som “ krájala”


Dobrý nápad robiť slimákov. Ja som doteraz pripravolal z podobného cesta len pagáče. Určite vyskúšam. Vďaka za tip.
aj ja som ich dnes piekla a vďaka za rcp @Sev111 , sú výborné, dala som feta syr. A zasa som sa naučila novú fintu - ako urobiť z veľkého závinu dva tenšie, takže @Jerica ďakujem za tip. Lebo dnes teda prvý plech veľkosťou fajn, ale na druhom mám slimáčiská ako dlaň :)


@Sev111 (7.11.2017 08:45)
Děkuji, jsi milá! Vyvalovaných těst jsem obdivovatelka, tento způsob práce není moje silná stránka. O to hlubší mám respekt. Kdo umí, ten umí! Ochutnávání mi jde stokrát líp, haha Krásný den!

Pridaj komentár k receptu: