Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom fotorecept
Foto: sev111
čo chladnička dnes dala....
Suroviny
500 g |
|
2 čl |
|
350 ml |
|
100 ml |
|
1/2 bal |
|
1 čl |
|
1 ks (uvarený nastrúhaný) |
|
Plnka na prekladanie: | |
3 ks (uvarené nastrúhané) |
|
1 bal |
|
(alebo kačacia, bravčová...) |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Cesto, keď nakysne, rozvaľkáme, potrieme roztopenou masťou a posypeme nastrúhým uvareným zemiakom a syrom.
-
2
Preložíme a necháme podkysnúť. Takto to urobíme 2x a necháme minimálne 15 minút kysnúť pod utierkou.
-
3
Po poslednom kysnutí rozvaľkáme na obdĺžnik, zvinieme a nakrájame slimáky, ktoré dávame na plech.
-
4
Potrieme vajíčkom, posypeme slnečnicovými semienkami a necháme ešte kysnúť minimálne 10 minút. Pomedzi to predhrejeme rúru na pečenie. Pečieme na 220 °C do zlatohneda.
-
5
A už upečené. Želám dobrú chuť.
no ja som mala mlieko trochu v chladničke syr ktorému o 6 dní mala končiť záruka a masť v malom poháriku tak som kreovala chcela som pôvodne pagáče ale toto bolo rýchlejšie
aj chutí úžasne :-D
u nás karfiol vyprážaný v rúre :-D
super máte aj foto? som rada že receptík Vás oslovil
no super :-D
aj moje boli veľké ako dlaň milujeme také :-D
:-D super ja som chcela pridať do plnky kôpor neviem nejak sa mi to tam hodí nabudúce vyskúšam tak dať do plnky
nie je zač som rada že toľko ľudí oslovil :-D
úžasné všetkým ďakujem za svoje pridané fotky :-D
Moje babicka mela na koncich rezne nite knofliky a krajela tou ntí knedlíky! Někdy je také tak krájím.
supééér :-D a ďakujem za pridanie fotky :-D
dá sa upiecť dodatočne a želám úspešné pečenie :-D
Děkuji, jsi milá! Vyvalovaných těst jsem obdivovatelka, tento způsob práce není moje silná stránka. O to hlubší mám respekt. Kdo umí, ten umí! Ochutnávání mi jde stokrát líp, haha Krásný den!