Zemiakové pečivo
Zemiakové pečivo

Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom fotorecept

sev111 - fotkasev111, 27. októbra 2017
Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept)
Foto: sev111

čo chladnička dnes dala....

Suroviny

500 g
2 čl
350 ml
100 ml
1/2 bal
1 čl
1 ks (uvarený nastrúhaný)
Plnka na prekladanie:
3 ks (uvarené nastrúhané)
1 bal
 (alebo kačacia, bravčová...)
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto, keď nakysne, rozvaľkáme, potrieme roztopenou masťou a posypeme nastrúhým uvareným zemiakom a syrom.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Preložíme a necháme podkysnúť. Takto to urobíme 2x a necháme minimálne 15 minút kysnúť pod utierkou.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po poslednom kysnutí rozvaľkáme na obdĺžnik, zvinieme a nakrájame slimáky, ktoré dávame na plech.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme vajíčkom, posypeme slnečnicovými semienkami a necháme ešte kysnúť minimálne 10 minút. Pomedzi to predhrejeme rúru na pečenie. Pečieme na 220 °C do zlatohneda.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A už upečené. Želám dobrú chuť.

    Zemiakový kysnutý slimák s balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

alex37
no toto vyzerá božsky, utekám do pekárne pre droždie :-)
1x sev111
sev111
@Ancicka (27.10.2017 13:47)

no ja som mala mlieko trochu v chladničke syr ktorému o 6 dní mala končiť záruka a masť v malom poháriku tak som kreovala chcela som pôvodne pagáče ale toto bolo rýchlejšie
afataga
Urcite museli byt vyborne, mne sa tiez povaloval balk. syr v chladnicke, schovala som ho do zapekaneho karfiolu :-) a nestazoval sa.
tiginko
vyzerá to perfektne, pripomína to kombináciu kysnutého cesta so zemiakmi a bryndzou a to je veľká dobrota. Všetko mám doma, len čas nie. Ale nevadí, raz bude aj to...verím!
1x sev111
finczi
Vyzerá to perfektne a súdiac podľa surovín by mi to chutilo...mňam
1x sev111
jerica
Receptik ako na zavolanie, zajtra brigáda, vnuci budú záhradničiť , zatiaľ babka bude sa činiť .
sev111
@Bojar (28.10.2017 10:58)
super máte aj foto? som rada že receptík Vás oslovil
sev111
ďakujem všetkým za milé komentáre :-D
jerica
Hotovo, určite budem robiť častejšie, trochu som si pozmenila recept, zato výsledok nad očakávanie:-) Dik za inšpiráciu. Keď ti môžem poradiť, roládu krájať s potravinárskou niťou :-)


jerica
Na tom obrázku je cesto ako som stočila, z jeden strany a oproti z z druhej strany, nožom na pizzu som stredom prešla , mala som dva zaviny a niťou som “ krájala”


2x radost a abul
remy
Dobrý nápad robiť slimákov. Ja som doteraz pripravolal z podobného cesta len pagáče. Určite vyskúšam. Vďaka za tip.
luss44
aj ja som ich dnes piekla a vďaka za rcp @Sev111 , sú výborné, dala som feta syr. A zasa som sa naučila novú fintu - ako urobiť z veľkého závinu dva tenšie, takže @Jerica ďakujem za tip. Lebo dnes teda prvý plech veľkosťou fajn, ale na druhom mám slimáčiská ako dlaň :)


sev111
@Luss44 (29.10.2017 14:02)

aj moje boli veľké ako dlaň milujeme také :-D
sev111
@Frezia (29.10.2017 16:39)

:-D super ja som chcela pridať do plnky kôpor neviem nejak sa mi to tam hodí nabudúce vyskúšam tak dať do plnky
violetacamorova
Pridala si krásny recept pre mňa také inovované pagáčiky, ktoré vyzerajú a aj chutia super ako tomnohí tuná potvdrdili. Vďaka za recept.
1x sev111
siisa
Krásne, určite vyskúšam s kváskom :) Ďakujem za inšpiráciu :)
1x sev111
sev111
ešte raz ďakujem za milé komentáre a pozitívny ohlas na receptík :-D
sev111
@Remy (30.10.2017 20:06)

úžasné všetkým ďakujem za svoje pridané fotky :-D
mariamka
troska inspirovany halloweenskou tematikou, nie ze by sme tomuto sviatku prepadli, ale syn, vraj vecierok, aj ma to bavilo,, :) su vyborne


1x sev111
mijaita
@Jerica (29.10.2017 10:40)

Moje babicka mela na koncich rezne nite knofliky a krajela tou ntí knedlíky! Někdy je také tak krájím.
haji
Krásný receptík a té tvořivosti v komentech. Chjo, mrzí mě, že mi to průběžně uteklo. Tleskám všem!
1x sev111
sev111
@Haji (3.11.2017 22:24)

dá sa upiecť dodatočne a želám úspešné pečenie :-D
1x haji
haji
@Sev111 (7.11.2017 08:45)
Děkuji, jsi milá! Vyvalovaných těst jsem obdivovatelka, tento způsob práce není moje silná stránka. O to hlubší mám respekt. Kdo umí, ten umí! Ochutnávání mi jde stokrát líp, haha Krásný den!