Zemiakové pirohy s hubami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pirohy sú obľubené slovenské jedlo a my doma ich máme veľmi radi.

50-60 minút
príprava
20-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme ,popučíme dáme na pomúčenú pracovnú dosku vychladnúť.Posolime trocha soľou pridáme 1-2vajíčka a múku podľa potreby .Urobíme cesto ,ktoré rozvaľkame na 3mm, vykrojíme pohárom kolieska.
  2. Urobíme plnku na masle udusíme cibuľu do sklovita pridáme nasekané nadrobno šampioňony ,soľ,rascu korenie podusime 8-10 minút potom primiešame vajíčka.Urobíme praženicu,ktorú dáme vychladnúť.Plnku dáme na stred pripravených piroh a pirohy pouzatvarame v strojčeku na pirohy.
  3. Do vody dáme pridáme soľ,olej 1-2PL a necháme zovrieť.Postupne do vriacej vody dáme pirohy a necháme povariť .Keď vyplávaju na vrch scedime a trocha oplachneme vlažnou tečúcou vodou,necháme odkvapkať.Trocha osolíme,maslo rozpustíme a polejeme hotové pirohy.Dáme na tanier do stredu kyslú smotanu , posypeme nastruhanym syrom ,petržlenovou vňatou.Dobrú chuť!!!