Zemiakové lúpačky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jenoduché, lacné a veľmi chutné jedlo..najlepšie chutia počas leta, keď je dostatok čerstvej zeleniny na šaláty.

15 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som ošúpala, poriadne umyla...
  2. a začala som krájať dookola tak, ako šúpeme jablko...kým sa dá stále dokola, ale na tenko...keď sa už nedá šúpať dokola, tak nakrájam úzke tenké pásy...
  3. pripravila som si cestíčko...z vlažného mlieka, vajca,soli, pridala mleté čierne korenie štipku, taktiež štipku prášok do pečiva a toľko múky, aby vzniklo polohusté cestíčko...
  4. vykúpala v hladkej múke, potom ponorila do cestíčka, opatrne, aby sa dlhé šupky neroztrhli ...
  5. na panvici som zohriala olej s bravčovou masťou a obalené lúpačky som vyprážala...prikryla som ich pokrievkou, aby sa zemiaky upiekli..potom otočila na druhú stranu a dopiekla...
  6. sú veľmi chutné aj s uhorkou, čalamádou...ja som k nim podávala kápiu..môžu byť aj ako príloha k mäsu...