Zemiakové lúpačky (fotorecept)
	        Autor receptu: izabella929
	         
	        
	        Jenoduché, lacné a veľmi chutné jedlo..najlepšie chutia počas leta, keď je dostatok čerstvej 
zeleniny na šaláty.
| 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	7 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Zemiaky som ošúpala, poriadne umyla...
 - a začala som krájať dookola tak, ako šúpeme jablko...kým sa dá stále dokola, ale na tenko...keď sa už nedá šúpať dokola, tak nakrájam úzke tenké pásy...
 - pripravila som si cestíčko...z vlažného mlieka, vajca,soli, pridala mleté čierne korenie štipku, taktiež štipku prášok do pečiva a toľko múky, aby vzniklo polohusté cestíčko...
 - vykúpala v hladkej múke, potom ponorila do cestíčka, opatrne, aby sa dlhé šupky neroztrhli ...
 - na panvici som zohriala olej s bravčovou masťou a obalené lúpačky som vyprážala...prikryla som ich pokrievkou, aby sa zemiaky upiekli..potom otočila na druhú stranu a dopiekla...
 - sú veľmi chutné aj s uhorkou, čalamádou...ja som k nim podávala kápiu..môžu byť aj ako príloha k mäsu...