Zemiakové lúpačky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jenoduché, lacné a veľmi chutné jedlo..najlepšie chutia počas leta, keď je dostatok čerstvej
zeleniny na šaláty.
15 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky som ošúpala, poriadne umyla...
- a začala som krájať dookola tak, ako šúpeme jablko...kým sa dá stále dokola, ale na tenko...keď sa už nedá šúpať dokola, tak nakrájam úzke tenké pásy...
- pripravila som si cestíčko...z vlažného mlieka, vajca,soli, pridala mleté čierne korenie štipku, taktiež štipku prášok do pečiva a toľko múky, aby vzniklo polohusté cestíčko...
- vykúpala v hladkej múke, potom ponorila do cestíčka, opatrne, aby sa dlhé šupky neroztrhli ...
- na panvici som zohriala olej s bravčovou masťou a obalené lúpačky som vyprážala...prikryla som ich pokrievkou, aby sa zemiaky upiekli..potom otočila na druhú stranu a dopiekla...
- sú veľmi chutné aj s uhorkou, čalamádou...ja som k nim podávala kápiu..môžu byť aj ako príloha k mäsu...