Zemiakové hniezdo.

Autor receptu: tatranka

Kto má rád zemiaky,príde si na svoje.Tento recept môže zastúpiť celkom chutný,nie drahý a ani nie náročný recept.Raz za čas si veru na ňom pochutnáme.

30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čo potrebujeme.
  2. I.cesto : Zemiaky si ošúpeme a postrúhame buď na strúhadle,alebo ja ich pokrájam a pracujem s nimi v mixéry.
  3. Dávku vložím do mixeru.
  4. Pridám k ním celé vajíčko.Ak sú zemiaky veľmi suché,môžete pridať trochu vody.Bude sa vám lepšie mixovať.
  5. Pridám cesnak.
  6. Masu nechám zmixovať a pridám soľ,múku razcu,majorán.
  7. Z tejto masy pečiem placky.
  8. Placky ukladám na papierové utierky,aby sa odsal tuk.
  9. II.cesto:Dva väčšie zemiaky nastrúham na hrubšom strúhadle.Zo zemiakov vytlačím prebytočnú vodu.
  10. Primiešam pokrájanú udeninku k zemiakom.
  11. Šup sem s ňou aj jeden roztlačený cesnak a soľ.
  12. Z hmoty zemiačikov vyformujem hniezdo,do ktorého rozbijem vajíčko.Nechám zapiecť na horúcom oleji.Musí sa dobre zapiecť.Potom celé hniezdo prenesiem na panvicu crisp a na grile zapekám.Keď ich robím viac,pečiem vo vyhriatej elektrickej rúre.Len s vrchným ohrevom.
  13. Výsledok môjho snaženia je chutné zemiakové jedlo.Podávať sa dá so šalátom,kyslou smotanou,kečupom.Tiež do hniezda vkladám marinované kúsky kuracích,opečených pŕs.Je na vašej fantázii,ako tieto zemiačky obohatíte.