Zemiakové hniezdo.
Autor receptu: tatranka
Kto má rád zemiaky,príde si na svoje.Tento recept môže zastúpiť celkom chutný,nie drahý a ani nie náročný recept.Raz za čas si veru na ňom pochutnáme.
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Čo potrebujeme.
- I.cesto : Zemiaky si ošúpeme a postrúhame buď na strúhadle,alebo ja ich pokrájam a pracujem s nimi v mixéry.
- Dávku vložím do mixeru.
- Pridám k ním celé vajíčko.Ak sú zemiaky veľmi suché,môžete pridať trochu vody.Bude sa vám lepšie mixovať.
- Pridám cesnak.
- Masu nechám zmixovať a pridám soľ,múku razcu,majorán.
- Z tejto masy pečiem placky.
- Placky ukladám na papierové utierky,aby sa odsal tuk.
- II.cesto:Dva väčšie zemiaky nastrúham na hrubšom strúhadle.Zo zemiakov vytlačím prebytočnú vodu.
- Primiešam pokrájanú udeninku k zemiakom.
- Šup sem s ňou aj jeden roztlačený cesnak a soľ.
- Z hmoty zemiačikov vyformujem hniezdo,do ktorého rozbijem vajíčko.Nechám zapiecť na horúcom oleji.Musí sa dobre zapiecť.Potom celé hniezdo prenesiem na panvicu crisp a na grile zapekám.Keď ich robím viac,pečiem vo vyhriatej elektrickej rúre.Len s vrchným ohrevom.
- Výsledok môjho snaženia je chutné zemiakové jedlo.Podávať sa dá so šalátom,kyslou smotanou,kečupom.Tiež do hniezda vkladám marinované kúsky kuracích,opečených pŕs.Je na vašej fantázii,ako tieto zemiačky obohatíte.