Zemiakové fašírky so šošovicou fotorecept

Autor receptu: palokuchki

Recept na tieto fasirky som nasla tu v jednom starom casopise. Fasirky sa mozu podavat ako samostatne jedlo, alebo ako priloha k masu.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si ocistime a uvarime v osolenej vode. Zlejeme a roztlacime s maslom. Sosovicu si tiez uvarime v osobitnom hrnci asi tak 5-6 minut. Precedime cez sitko. Nastruhame si cukinu, cibulu a roztlacime si cesnak.
  2. Cukinu s cibulou a cesnakom poprazime na oleji. Pridame k roztlacenym zemiakom, pridame aj uvarenu sosovicu, postruhany syr a posekanu petrzlenovu vnatku. Osolime a okorenime. Vsetko spolu premiesame a dame asi na hodinu do ladnicky stuhnut.
  3. Zo stuhnutej masy sformujeme fasirky, ktore obalime v muke, v rozslahanych vajickach a v struhanke do ktorej sme zamiesali sezamove semienka. Fasirky vyprazame vo vyhriatom oleji.
  4. Fasirky mozeme podavat s jogurtovou omackou, na ktoru potrebujeme; obycajny jogurt 1/2 salky, kyslu smotanu 1/2 salky, petrzlenovu vnat 1Pl a paradajky pokrajane na mensie kusky 1/4 salky.