Zemiakové fašírky so šošovicou fotorecept
Autor receptu: palokuchki
Recept na tieto fasirky som nasla tu v jednom starom casopise. Fasirky sa mozu podavat ako samostatne jedlo, alebo ako priloha k masu.
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky si ocistime a uvarime v osolenej vode. Zlejeme a roztlacime s maslom. Sosovicu si tiez uvarime v osobitnom hrnci asi tak 5-6 minut. Precedime cez sitko. Nastruhame si cukinu, cibulu a roztlacime si cesnak.
- Cukinu s cibulou a cesnakom poprazime na oleji. Pridame k roztlacenym zemiakom, pridame aj uvarenu sosovicu, postruhany syr a posekanu petrzlenovu vnatku. Osolime a okorenime. Vsetko spolu premiesame a dame asi na hodinu do ladnicky stuhnut.
- Zo stuhnutej masy sformujeme fasirky, ktore obalime v muke, v rozslahanych vajickach a v struhanke do ktorej sme zamiesali sezamove semienka. Fasirky vyprazame vo vyhriatom oleji.
- Fasirky mozeme podavat s jogurtovou omackou, na ktoru potrebujeme; obycajny jogurt 1/2 salky, kyslu smotanu 1/2 salky, petrzlenovu vnat 1Pl a paradajky pokrajane na mensie kusky 1/4 salky.