Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Za názov sa ospravedlňujem, fakt ma nenapadlo nič výstižnejsie :) Ak vymyslíte iný, nechám sa inšpirovať. A nie, nie je to žiadna Mačingovej diéta :), aj keď svojím spôsobom sú zdravé, alebo zdravšie, keďže je tam zelenina a chudé mäso a sú pečené s minimom oleja v rúre.

Postup

  1. Základné suroviny. Kuracie prsia už mám nakrájané na malé kocky, rezance, nechcela som ich mlieť na kašu.
  2. Nastrúhame zeler na tenšie rezance.
  3. Pridáme kuracie prsia, papriku nakrájanú na drobné kocky, 1 vajce, ovsené vločky, pretlačený cesnak, soľ, korenie a niečo zelené.
  4. Premiešame a rukou spracúvame zo 5 minút, aby sa hmota dobre spojila. Bude to trochu vlhké, ale nebojte sa, netreba žiadny chlieb, múku ani strúhanku, iba necháme odpočinúť v chlade cca 30 minút, vločky nabobtnajú a pekne zahustia celú zmes. A hlavne to ostane aj po upečení šťavnaté.
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie, môžeme jemne potrieť masťou alebo olejom. Z odležanej hmoty vlhkými rukami tvarujeme guľky, trochu ich sploštíme (mám takú fintu - hádžem ich z dlane do dlane, jednak vyjde vzduch a nadobudnú ten správny tvar, niekde som to odkukala:)) a ukladáme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Cca po 15-20 minútach otočíme a dopečieme ešte taký istý čas. Samozrejme môžu sa aj vyprážať na oleji.
  6. Ako prílohu som pre mojich chlapcov urobila studený zemiakovo-cibuľový šalát, my varecháčky si dáme čerstvú zeleninku alebo šalát. Na zdravie a dobrú chuť :)