Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Za názov sa ospravedlňujem, fakt ma nenapadlo nič výstižnejsie :) Ak vymyslíte iný,
nechám sa inšpirovať. A nie, nie je to žiadna Mačingovej diéta :), aj keď svojím spôsobom
sú zdravé, alebo zdravšie, keďže je tam zelenina a chudé mäso a sú pečené s minimom oleja
v rúre.
Postup
- Základné suroviny. Kuracie prsia už mám nakrájané na malé kocky, rezance, nechcela som ich mlieť na kašu.
- Nastrúhame zeler na tenšie rezance.
- Pridáme kuracie prsia, papriku nakrájanú na drobné kocky, 1 vajce, ovsené vločky, pretlačený cesnak, soľ, korenie a niečo zelené.
- Premiešame a rukou spracúvame zo 5 minút, aby sa hmota dobre spojila. Bude to trochu vlhké, ale nebojte sa, netreba žiadny chlieb, múku ani strúhanku, iba necháme odpočinúť v chlade cca 30 minút, vločky nabobtnajú a pekne zahustia celú zmes. A hlavne to ostane aj po upečení šťavnaté.
- Plech vyložíme papierom na pečenie, môžeme jemne potrieť masťou alebo olejom. Z odležanej hmoty vlhkými rukami tvarujeme guľky, trochu ich sploštíme (mám takú fintu - hádžem ich z dlane do dlane, jednak vyjde vzduch a nadobudnú ten správny tvar, niekde som to odkukala:)) a ukladáme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Cca po 15-20 minútach otočíme a dopečieme ešte taký istý čas. Samozrejme môžu sa aj vyprážať na oleji.
- Ako prílohu som pre mojich chlapcov urobila studený zemiakovo-cibuľový šalát, my varecháčky si dáme čerstvú zeleninku alebo šalát. Na zdravie a dobrú chuť :)