Krémová zelerová polievka
Zelerová polievka s pohánkou
Autor receptu: violeta
Postup- Na masle opečieme nakrájanú zeleninu. Zalejeme vývarom, pridáme prepláchnutú pohánku, soľ, korenie. Podľa potreby pridáme vodu alebo vývar a varíme. Keď je už zelenina mäkká, prilejeme mlieko a chvíľu povaríme, poprípade dochutíme.
Ponorným mixérom pripravíme krémovú polievku. Zjemníme kúskom masla.
Suroviny sú na 1,5 l polievky.
- Druhú polovicu zeleru očistíme a pokrájame na malé prúžky. Zmiešame s olejom, soľou a mletou rascou.
Na papieri na pečenie upečieme. Ja som piekla v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 200 °C približne 15 minút.
- Upiekla som aj na kocky nakrájané rohlíky. Na 200 °C približne 5 minút.
|