Krémová zelerová polievka

Zelerová polievka s pohánkou

Autor receptu: violeta

6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Na masle opečieme nakrájanú zeleninu. Zalejeme vývarom, pridáme prepláchnutú pohánku, soľ, korenie. Podľa potreby pridáme vodu alebo vývar a varíme. Keď je už zelenina mäkká, prilejeme mlieko a chvíľu povaríme, poprípade dochutíme. Ponorným mixérom pripravíme krémovú polievku. Zjemníme kúskom masla. Suroviny sú na 1,5 l polievky.
  2. Druhú polovicu zeleru očistíme a pokrájame na malé prúžky. Zmiešame s olejom, soľou a mletou rascou. Na papieri na pečenie upečieme. Ja som piekla v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 200 °C približne 15 minút.
  3. Upiekla som aj na kocky nakrájané rohlíky. Na 200 °C približne 5 minút.