Zelerová omáčka
Zelerová omáčka
Autor receptu: erikapasinska
Chcela som variť petržlenovú omáčku, v obchode však nemali petržlen. Kúpila som teda
zeler, že urobím zelerovú a takýto je výsledok :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu opražíme na rozpálenom oleji, pridáme kurkumu, rascu, soľ. Chvíľu opražíme a pridáme zeler. Zalejeme horúcim vývarom alebo vodou tak , aby bola zelenina ponorená vo vode, môže byť aj menej. Keď je zeler uvarený, pridáme sladenku a lahôdkové droždie, podľa vlastnej chute a rozmixujeme omáčku. Podľa potreby pridáme ešte vývar alebo vodu. Mne po dochutení táto omáčka pripomína sviečkovú omáčku.