Zeleninový koláč
Autor receptu: mitzy
Tento recept som našla na
zadnej strane špaldovej
múky. Všetkým veľmi chutil,
preto uverejňujem. V
pôvodnom recepte boli
špenátové listy, ktoré som
doma ale nemala. Nahradila
som si takto špenát pórom a
šampiňónmi. Myslím, že
akákoľvek zeleninka, ktorá sa
dáva bežne napríklad na
pizzu bude na koláči chutiť
super.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Vymiesime si hladké cesto z múky, vajca, kyslej smotany, zmäknutého masla, soli, kypriaceho prášku. Miesto kyslej smotany môžeme použiť biely jogurt. Cesto na 30 minút ho uložíme na chladné miesto.
- Cesto dáme do vymastenej a omúčenej tortovej formy alebo okrúhleho plechu. Naň navrstvíme pór, paradajky, papriku a šampiňóny. Do oleja si vytlačíme cesnakové struky, pridáme korenie, bazalku a soľ a pierkami nanesieme na zeleninu a huby. Posypeme nastrúhaným syrom a dáme piecť na 30 minút na 200 stupňov do vyhriatej rúry.
- Pozor na pršteky :)
Koláč sa papá teplý no nie horúci.