Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto so slaninou

Autor receptu: podravka

Lahodné rizoto s mladým hráškom, slaninou a jemne rozpusteným syrom.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Hrášok uvaríme v osolenej vriacej vode. Po uvarení ho dáme do studenej vody. Asi tretinu hrášku spolu s polovicou petržlenovej vňate rozmixujeme na pyré.
  2. Slaninu najprv nakrájame na tenké plátky a potom na malé kúsky.
  3. Do veľkej panivice dáme slaninu a opražíme ju. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku, ktorú opražíme dozlatista a potom pridáme pretlačený cesnak a ryžu.
  4. Trošku opečieme, pridáme trošku vlažnej vody a kocku zeleninového bujónu. Podlejeme vodou (cca 900 ml) a na miernom ohni za občasného miešania varíme, dokým nie je ryža mäkká.
  5. Pred koncom pridáme hráškové pyré a zvyšný uvarený hrášok. podľa potreby osolíme a okoreníme. Pridáme smotanu, poriadne premiešame a posypeme syrom.
  6. Podávanie: Podávame teplé rizoto posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.