Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto so slaninou
Autor receptu: podravka
Lahodné rizoto s mladým hráškom, slaninou a jemne rozpusteným syrom.
Postup
- Hrášok uvaríme v osolenej vriacej vode. Po uvarení ho dáme do studenej vody. Asi tretinu hrášku spolu s polovicou petržlenovej vňate rozmixujeme na pyré.
- Slaninu najprv nakrájame na tenké plátky a potom na malé kúsky.
- Do veľkej panivice dáme slaninu a opražíme ju. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku, ktorú opražíme dozlatista a potom pridáme pretlačený cesnak a ryžu.
- Trošku opečieme, pridáme trošku vlažnej vody a kocku zeleninového bujónu. Podlejeme vodou (cca 900 ml) a na miernom ohni za občasného miešania varíme, dokým nie je ryža mäkká.
- Pred koncom pridáme hráškové pyré a zvyšný uvarený hrášok. podľa potreby osolíme a okoreníme. Pridáme smotanu, poriadne premiešame a posypeme syrom.
- Podávanie: Podávame teplé rizoto posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.