Zavárané lečo
Zeleninové lečo (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborná úroda paradajok a papriky... Urobila som lečo, ktoré v
zime poteší.
13-14 porcií |
50-60 minút príprava |
35-40 (+ 10 minút st minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na lečo. Papriku, paradajky umyjeme, necháme odkvapkať. Papriku pokrájame na kolieska, paradajky na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a pokrájame na mesiačiky.
- Do väčšieho hrnca nalejeme olej, ktorý zohrejeme, pridáme pokrájanú cibuľu, osolíme a orestujeme do sklovita. Vsypeme po častiach papriku, ktorú vždy premiešame, aby neprihorela, dusíme 35-40 minút domäkka. Nakoniec pridáme pokrájané paradajky a všetko spolu povaríme 15 minút.
- Hotovým lečom plníme čisté poháre, uzavrieme, sterilizujeme 10 minút. Horúce poháre zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Dobrú chuť.