Zavárané lečo

Zeleninové lečo (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborná úroda paradajok a papriky... Urobila som lečo, ktoré v zime poteší.

13-14
porcií
50-60 minút
príprava
35-40 (+ 10 minút st minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na lečo. Papriku, paradajky umyjeme, necháme odkvapkať. Papriku pokrájame na kolieska, paradajky na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a pokrájame na mesiačiky.
  2. Do väčšieho hrnca nalejeme olej, ktorý zohrejeme, pridáme pokrájanú cibuľu, osolíme a orestujeme do sklovita. Vsypeme po častiach papriku, ktorú vždy premiešame, aby neprihorela, dusíme 35-40 minút domäkka. Nakoniec pridáme pokrájané paradajky a všetko spolu povaríme 15 minút.
  3. Hotovým lečom plníme čisté poháre, uzavrieme, sterilizujeme 10 minút. Horúce poháre zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Dobrú chuť.