Foto: izabella929
Toto lečo, som varila vtedy, keď začali prvé mrazíky.Mala som na záhradke ešte dosť papriky a rajčín, tak som sa rozhodla predstaviť vám, ako Zobraziť celý popisToto lečo, som varila vtedy, keď začali prvé mrazíky.Mala som na záhradke ešte dosť papriky a rajčín, tak som sa rozhodla predstaviť vám, ako to robím ja..Lečo je výborné, stačí ho prihriať a môže sa papkať trebárs aj s dobrým čerstvým chlebíkom..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujem orestujem cibuľu do sklovita.Pridám papriku a osolím ju lyžicou soli a stále miešam približne 10 minút.Rajčiny pred pridaním do leča, dám na chvíľku do vriacej vody a preložím do studenej a ošúpem ich.Na lečo nepožívam rajčiny so šupkou.
-
2
Na podusenú papriku dám aj pokrájané rajčiny.Miešam, kým nepustia rajčiny šťavu.
-
3
Keď pustila šťavu posypem ju červenou mletou paprikou, čiernym korením a varím ďalej.
-
4
Varí sa približne hodinu zakryté pokrievkou.Občas tam nakuknem, pomiešam , aby neprihorelo.
-
5
Po hodine ochutnám, a dám vegetu.Hotové lečo plním za horúca do pohárov a uložím do perín na 3 dni.No a takto vyzerá hotové lečo.Je pripravené,kedykoľvek sa dá otvoriť a použiť buď za studena, alebo prihriať. Používam ho aj pod mäsko, do perkeltov aj do rôznych jedál.
A prosím ťa ako zaváraš hrášok? Mne vždy skysol tak som sa nas ....rdila a potom som ho už len mrazila.
Ale dakujem za radu, ze sa leco nemusi sterilizovat. Vyskusam to, aj ked ho urcite predtym nebudem varit hodinu ci viac. Chystam sa vyskusat aj ten baklazan. Takze za obidve inspiracie dakujem a prajem nam vsetkym vela dalsich dobrych receptov - ak sa konecne dostanem do tej mojej ,nestastne zablokovanej , kucharskej knihy . Vsetkym kucharockam, kucharom i redakcii : VESELE VIANOCE !