Zeleninové fašírky /fotorecept/

Autor receptu: svetlana9

Dnes sa mi chcela v komôrke obesiť myš - zásoba žiadna. Objavila som malé zvyšky zeleniny a vyčarovala obed, na ktorom som si už dávno tak nepochutila.

6-8
porcií
15-45 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. všetky suroviny nakrájame na malé kúsky a podusíme pol hodinu na troške oleja. Podlejeme trochou vody. Necháme vychladnúť a vmiešame 2 rozhabarkované vajcia, z vody vyžmýkaný chlieb, dobre vymiešame a zahustíme strúhankou. Nezabudnime vmiešať koreniny. Z masy tvoríme okrúhle fašírky, ktoré obaľujeme v polohrubej múke.
  2. Z uvedeného množstva mi vyšlo 13 kusov fašírok. Vypražila som ich na oleji a po vybratí uložila na papierové utierky, aby vypili prebytočný olej.
  3. Ako prílohu som urobila ryžu, hodia sa samozrejme aj zemiaky - kaša, pyré, tatarská omáčka, niečo kyslé, ale aj kompót.