Zeleninová pizza z pšena (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup



  1. V prvej fáze pripravíme pšenový korpus tak, že pšeno orestujeme nasucho v hrnci, pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu a všetko horúce zalejeme vodou a udusíme ako ryžu do mäkka. Po udusení necháme pšeno vychladnúť.


  2. Medzitým pripravíme zeleninovú zmes na pizzu. Papriku, cibuľu, šampiňóny nakrájame na rovnaké kúsky a na oleji orestujeme. Pred koncom opekania zeleniny ju dochutíme soľou, korením, cesnakom a oreganom. Zeleninu odložíme bokom a dokončíme pšenový korpus.


  3. Vymiešame maslo zo žĺtkami, do hmoty vmiešame pšeno a zmes odľahčíme dotuha vyšľahanými bielkami. Takto pripravený korpus natrieme na plech na hrúbku 0,5 cm a na korpus nanesieme paradajkový základ, posypeme opečenou zeleninou, na ktorú nasypeme postrúhaný syr a všetko pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 25 – 30 minút.