Zeleninová pizza z pšena (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
V prvej fáze pripravíme pšenový korpus
tak, že pšeno orestujeme nasucho
v hrnci, pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu
a všetko horúce zalejeme vodou a udusíme
ako ryžu do mäkka. Po udusení necháme
pšeno vychladnúť.
Medzitým pripravíme zeleninovú zmes na
pizzu. Papriku, cibuľu, šampiňóny nakrájame
na rovnaké kúsky a na oleji orestujeme.
Pred koncom opekania zeleniny ju dochutíme
soľou, korením, cesnakom a oreganom.
Zeleninu odložíme bokom a dokončíme pšenový
korpus.
Vymiešame maslo zo žĺtkami, do hmoty
vmiešame pšeno a zmes odľahčíme dotuha
vyšľahanými bielkami. Takto pripravený
korpus natrieme na plech na hrúbku 0,5 cm a na
korpus nanesieme paradajkový základ, posypeme
opečenou zeleninou, na ktorú nasypeme
postrúhaný syr a všetko pečieme vo vyhriatej
rúre na 180 stupňov 25 – 30 minút.
|