Zelené rizoto s kuracím mäsom

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br />Zelené kuracie rizoto dodá nie len krásnu farbu vášmu tanieru, ale poskytne vám aj skvelú vôňu a chuť.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Špenát krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode, potom dáme do studenej vody, scedíme a prepasírujeme.
  2. Kuracie prsia nakrájame na kocky a cibuľu nakrájame na drobno.
  3. Na oleji dozlatista opečieme cibuľu, potom pridáme nakrájané kuracie prsia.
  4. Krátko opražíme, pridáme ryžu, tymián, bujón a podlejeme vínom. Dusíme, dokým sa víno nevyparí.
  5. Podlievame vodou, dokým nebude ryža mäkká. Potom pridáme smotanu, maslo a prepasírovaný špenát. Chvíľku povaríme, aby ryža ostala krémová. Rizoto posypeme hoblinami syra a podávame.