Zelené piškótové rezy fotorecept

Foto: Izabella929
Leto sa končí, tak na záver ešte niečo chutné a v zelenom šate. Víkendový zákusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
600 ml |
|
7 PL |
|
70 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
Čokoládová poleva navrch: | |
200 g |
|
na špic noža |
|
Okrem toho: | |
1/2 bal. |
|
3 PL |
|
Na máčanie piškót: | |
2 PL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Napokon som pridala na špic noža zelené cukrárske gélové farbivo a zmiešala.
-
2
Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do základu a opatrne vmiešala vareškou do cesta. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekol sa 10 min. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto na druhý a piekol sa tak isto 10 min. Nechala som ich vychladiť.
-
3
Kým sa korpusy chladili na mriežke, pripravila som krém. Mlieko s krupicou som zmiešala a uvarila hustú kašu, ktorú som ihneď chladila s nádobou v studenej vode. Zatiaľ som maslo s cukrom vymiešala do peny.
-
4
Pridala som čokoládový likér a opäť vymiešala do peny.
-
5
Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti. Jednu menšiu časť som odložila do chladničky na záverečné zdobenie.
-
6
Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom. Pripravila som si aj sirup na máčanie piškót. Do vody som zamiešala marhuľový lekvár.
-
7
Na lekvár som natrela polovicu krému.
-
8
Na krém som uložila v sirupe máčané piškóty a ukladala vedľa seba reznou plochou nadol.
-
9
Na piškóty som natrela druhú polovicu krému a zakryla som druhým korpusom. Koláč som uložila do chladničky na tri hodiny stuhnúť. Až keď stuhol krém zaťažila som ho 2 kg múky a nechala do druhého dňa v chladničke.
-
10
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala, upravila som hrebeňovou stierkou a uložila opäť do chladničky stuhnúť.
-
11
Keď čokoláda stuhla, krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Ozdobila som odloženým krémom, ktorý som vložila do cukrárskeho vrecka.
-
12
Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu